LV RU

Blogs

TEHNOdraugi ceļo 5. posms:  Starojošā galvaspilsēta Tbilisi

24/04/2018

 

 

Pēc piedzīvojumiem Svaneti kalnu reģionā, TEHNOdraugi devās apskatīt krāšņo Gruzijas galvaspilsētu – Tbilisi. Tbilisi ir ļoti skaista un tajā pašā laikā haotiska pilsēta, TEHNOdraugiem Tbilisi apskati mazliet nomāca lielais karstums - tobrīd ārā bija +45 grādi un satiksme brīžiem bija neizbraucama. Pēc piedzīvojumiem Svaneti kalnu reģionā, TEHNOdraugi devās apskatīt krāšņo Gruzijas galvaspilsētu – Tbilisi. Tbilisi ir ļoti skaista un tajā pašā laikā haotiska pilsēta, TEHNOdraugiem Tbilisi apskati mazliet nomāca lielais karstums - tobrīd ārā bija +45 grādi un satiksme brīžiem bija neizbraucama.

Tbilisi Rolands un Kitija katram notiekti iesaka apskatīt Svētās trīsvienības baznīcu, šķērsot Sauso tiltu, iegriezties kādā no daudzajām baznīcām, apskatīt skulptūru parkus, apmeklēt Sēra pirti, mērot ceļu līdz netālajai Mchetas piepilsētai un naktī uzkāpt uz “Māte Gruzija” statujas kalnu, no kura paveras skats uz visu pilsētu, kas nakts laikā ir ļoti krāšņa un izgaismota.

Tā kā Kitijai ar Rolandu ļoti garšo “Borjomi”, abi nolēma apskatīt tā izcelsmes vietu - skaisto, bet tūristisko Borjomi. Gruzīni mīl savu valsti un prot to paslavēt. Piemēram, Borjomi ir vieta, kur ir vislabākais gaiss pasaulē. Tūrisms šeit patiešām zeļ. Taču par spīti tam TEHNOdraugi vēlējās apskatīt ko mazliet nomaļāku un neskartāku. Tieši tādēļ, virzoties cauri vienai no populārākajām kalnu tūrisma pilsētām Bakuriani, TEHNOdraugi sasniedza Tabatskuri - ciemu pie kalnu ezera, kur laiks ir kā apstājies. Tabatskuri vietējo iedzīvotāju pamatnodarbošanās ir lauksaimniecība. Esot šajā jaukajā lauku ciemā, TEHNOdraugiem naktsmītne tika noorganizēta vietējā veikalā. Un labi ka tā, jo laikapstākļi šeit ir skarbi un ik pa brīdim uz abiem ceļotājiem kāru aci uzlika kaukāziešu šķirnes suņu bari.

TEHNOdraugiem izdevās arī pabaudīt dzīvi Mtskheta - Tbilisi piepilsētā. Mazliet haotiskā ikdiena, garšīgās smalkmaizītes un brīžam veikalos trūcīgais produktu klāsts tieši raksturo Mtskheta pilsētu. Svaiga gaļa Mtskheta ir retums. Pārsvarā šeit ir iespējams iegādāties saldētus produktus. Tamdēļ gandrīz visos veikalos ir divi plaukti ar konserviem, starp kuriem parādās arī latviešu produkcija - šprotes, skumbrija un citi konservēti ēdieni.

 

 

Vardzi pilsētas 600 alas un Čačas vakari Sairmē

Tālāk, pēc vietējo iedzīvotāju ieteikumiem, Rolands un Kitija devās uz pilsētu Vardzia. Vardzia ir vēsturiski saglabājušos 12.gadsimta klinšu alu ciemats. Pēc vietējā Rolanda un Kitijas drauga nostāstiem agrāk šeit bijušas 1800 alas, bet pēc zemestrīces palikušas tikai 600. Taču TEHNOdraugiem tas nemainīja iespaidus par pilsētu. Vardzi alās atrodas simts metrus gari tuneļi, baznīca un pat baseini.

Pēc neticami iespaidīgās Vardzi pilsētas apskates TEHNOdraugi nolēma virzīties augšup kalnos uz Sairme pāreju - neskartu un ziemā neapdzīvojamu vietu. Vietējie min, ka šeit dzīvo brūnie, draudzīgie lāči. Savukārt Svaneti sarkanie lāči, kas uz rudens pusi paliekot izbadējušies un dusmīgi.  Sairme tiek reklamēta kā labāko minerālo ūdeņu vieta. Ūdens šeit ārstē visas slimības un gaiss ir ekselents. Tamdēļ Sairmē ir daudz sanatorijas un tūristu.

 

 

Atrodoties Sairmē, TEHNOdraugus vairāk priecēja Sairmes kalnu pāreja, kur abi piedzīvoja trakotu gruzīņu viesmīlību. Ja šeit Rolands un Kitija atteicās no Čačas (gruzīņu mājas degvīna) vakarā, tad no rīta ap plkst. 7:00 abus jau sagaidīja desmit vietējie gruzīni ar dziru un uzkodām. Tā kā mūsu TEHNOdraugi nav traki Čačas cienītāji, bet atteikt gruzīnim ir neiespējami, tad nedzerot rīta Čaču, abi saņēma 1.5 litrus mājas vīna līdzņemšanai. Un papildus tam vēl varēja doties izjādē ar zirgiem apmaiņā pret izvizināšanu ar motociklu.

Saistītie raksti:

Saistītie raksti:

Piegāde

Garantēta ātra piegāde visā Latvijā.

Garantijas

Atgriezīsim naudu, ja nebūsi apmierināts, vai neizpildīsim to, ko solījām.

Drošība

Droši norēķini un garantēta datu drošība veicot norēķinus.