LV RU

Blogs

TEHNOdraugi ceļo 6. posms: Vašlovani bīstamais tuksnesis

10/05/2018

 


Esot Mestijā, TEHNOdraugi bija iepazinušies ar Kolumbieti, kas tā pat, kā Rolands un Kitija ceļo apkārt pasaulei, un ieteica aizbraukt uz interesantu vietu Gruzijā – Vašlovani tuksnesi, par ko TEHNOdraugi pirms tam nebija dzirdējuši. Vašlovani – Gruzijas austrumu daļa, kas atrodas Khaheti malā. Tas ir nacionalais parks Gruzijas dienvidaustrumos, netālu no Azerbaidžānas robežas. Ierodoties šeit, aizmirsti par to, kurā valsti atrodies, jo klimats un  ainava ir ļoti neraksturīga šai vietai.

 

 


 

Šī vieta nav domāta parastiem tūristiem, jo tā ir bīstama un domāta cilvēkiem, kas alkst pēc ekstrēmiem izbraucieniem un ceļojumiem – 150 km rādiusā nav pilnīgi nevienas dzīvas dvēseles, ir tikai lāči, leopardi, čūskas un vilki.

Lai tiktu Vašlovanī, ir nepieciešams saņemt atļauju pilsētiņā blakus - Dedoplistskaro, lai ir iespēja pārbraukt robežu. Reģistrācijas laikā nepieciešams uzrādīt pasi, kā arī apmaksāt ieeju, tā pat šeit var apmaksāt nakstmītnes, kas izvietotas Vašlovanī teritorijā.  Lietus laikā, tuksnesi izbraukt ir gandrīz neiespējami, jo viss ir būvēts no māla. Ceļu tuksnesī faktiski nav, līdz ar to ar vieglo transportu izbraukt būs patiesi sarežģīti.


 



Saņemot atļauju braukšanai tuksnesī, pie Rolanda piegāja robežsargs, kurš tā pat kā citi, kas zināja par vēlmi apmeklet šo tuksnesi, brīdināja, ka ceļš ir ļoti bīstams un, ja kaut kas notiks, tad nevienu šeit nemeklē. Rolandam tika iedota karte, kurā bija atzīmēta upe, kalnu grēdas un norādes, kur ir ziemeļi, dienvidi, nekādu ceļu nebija. Orientēties Vašlovani tuksnesī ir iespējams tikai pēc kompasa un savām personīgajām izjūtām, GPS neko neparāda, vienīgi to, cik tālu esi no kaut kādas vietas. Kartē ir atzīmētas arī dažas apmetnes vietas, par kurām samaksājot, var apmesties uz nakti. Ņemot vēra, ka Rolands trāpīja tajā laikā, kad īpaši bīstami bija vilki tuksnesī, TEHNOdraugs izvēlējās apmesties vienā no tādām mājiņām.  

Saskaņā ar zinātniskiem un pētījumu datiem aizsargajamā teritorijā kopumā ir ap 660 augu sugu, no kurām 40 galvenokārt aug Kaukāzā. Šeit var redzēt kļavu, vīģu, bumbieru, ķiršu un pistāciju kokus, kā arī kadiķus, smiltsērkšķus un jasmīnu. Parkā mīt 80 putnu sugas, 18 rāpuļu un abinieku sugas, kā arī 17 zīdītāju sugas. Satikt kādu mazu dzīvnieku, piemēram, zaķi, lapsu, ezi vai sesku, nav pārsteigums, taču dažkārt var nelaimēties satikt arī kādu lielāku dzīvnieku – vilku, šakālu, hiēnu, lāci, lūsi vai savvaļas kaķi.

 

Kopumā šī vieta atstāja lielu iespaidu uz Rolandu. Kā teica pats TEHNOdraugs: “Šī ir vieta, kurā var daudz ko apdomāt un sakartot savu galvu”.
Pēc diviem piedzīvojumu pilniem mēnešiem Gruzijā, TEHNOdraugu sirdīs Gruzija atrada savu vietu kā pasakaina skaistuma, milzīgu kontrastu, neaprakstāmas viesmīlības, kā arī čačas un hačapuri zemi. Šo valsti patiesi ir vērts apceļot ikvienam!

Saistītie raksti:

Saistītie raksti:

Piegāde

Garantēta ātra piegāde visā Latvijā.

Garantijas

Atgriezīsim naudu, ja nebūsi apmierināts, vai neizpildīsim to, ko solījām.

Drošība

Droši norēķini un garantēta datu drošība veicot norēķinus.