LV RU

Blogs

TEHNOdraugu pieredze ar DJI Phantom 4 Pro dronu

12/02/2018

Vasaras sākumā TEHNOdraugi Rolands un Kitija ar motociklu devās ceļojumā apkārt pasaulei. Līdz viņiem brauca ne tikai pozitīvais TEHNOdraugu noskaņojums, bet arī jaunais DJI Phantom 4 Pro drons. Līdz šim TEHNodraugiem ar dronu ir izdevies uzņemt daudz patiesi iespaidīgus kadrus tādās valstīs kā Rumānija, Serbija, Melnkalne, Albānija, Maķedonija, Bulgārija, Gruzija un citur.

Tālāk lasi TEHNodraugu vārdiem.

Kā ir filmēt ar DJI Phantom 4 Pro dronu?

Tātad, pašam dronam līdz nāk kamera ar stabilizātoru. Tam ir arī pults, ar ko kontrolē drona stāvokli - uz priekšu, uz aizmuguri, uz augšu, uz leju, pagriezieni pa labi un pa kreisi, sāniska kustība pa labi un pa kreisi. Pašu kameru iespējams kustināt tikai uz leju un uz augšu. Drona pultij nav ekrāna, tadēļ tajā iestiprina telefonu, ar kura palīdzību veic drona kalibrēšanu, iestatīšanu, kā arī vēro drona video ierakstu, kamēr tas atrodas gaisā.

Ar DJI dronu var viegli sasniegt līdz pus kilometram lielu augstumu un aizlidot līdz 5 km tālu pat ar 70 km/h lielu ātrumu. Tas ļauj uzņemt patiesi iespaidīgus kadrus.

 

 

 

Kāda ir attēla / video kvalitāte?

Drona attēla kvalitāte ir pārsteidzoši laba. Ar to var filmēt pat 4K izšķirtspējā, ko patiesībā daru reti, jo video izvietošanai internetā tas nav nepieciešams. Plus, šāds video aizņem ārkātīgi daudz vietas datu nesējā (SD kartē).

Pēc vajadzības, samazinot video kvalitāti, ir iespējams palielināt arī FPS skaitu jeb to, cik daudz kadri tiek uzņemti vienas sekundes laikā. Tas ir noderīgi, ja ir vēlme filmēt “SLOW MOTION” video kadrus. Pārsteidzoši, ka ar DJI Phantom 4 dronu ir iespējams mainīt arī ISO (kameras jutīgumu uz gaismu), kas ir ļoti noderīgi, ja ir vēlme darboties ar dronu tumšākās vietās vai telpās.

 

 

 

 

 

 

Cik viegli ir vadīt dronu?

DJI Phantom 4 Dronu vadīt nav sarežģīti, bet pirms kvalitātīva video materiāla uzņemšanas ir nepieciešams patrenēties vienkārši palidojot apkārt nelielā augstumā un apgūstot drona funkcijas. Katra lidojuma minūte padara pilota iemaņas arvien spēcīgākas un spēcīgākas.
Kaut arī drons pie mums jau ir 3 mēnešus un mēs lidojam salīdzinoši bieži, mēs vēl joprojām neesam apguvuši pilnīgi visas drona iespējas. Tikai pavisam nesen mēs sākām lidot un braukt ar motociklu reizē. Šim konkrētajam DJI Phantom 4 Pro dronam ir arī papildus režīmi, kas palīdz pilotam un padara video filmēšanu kvalitatīvāku.
Piemēram, ir sekošanas režīms, kas seko līdz konkrētam objektam, vai taisnas līnijas režīms, kas liek dronam virzīties tikai taisnā līnijā. Dronam ir arī riķošanas režīms, kas ļauj iestīt riņķa līnijas centru, rādiusu, lidojuma augstumu un ātrumu, un drons perfekti aplidos apkārt fimētajam objektam, uzņemot fantastisku video materiālu. 

 

 

 

 

 

 

Vai "iesācējiem" ir viegli filmēt ar šo dronu?

Drona vadīšanu varētu salīdzināt ar auto vadīšanu. Sākumā liekas tik daudz kloķu un pogu, bet palēnām, palēnam un jau pēc 2 stundām viss noteik pats no sevis. Domāju, ka drona izmantošanu var apgūt ikviens. Vajadzīga ir tikai pacietība. Man šķiet arī ļoti forša DJI aplikācija, ar kuru ļoti ērti ir iespējams sagatavot sagrieztu video materiālu. Īpaši cilvēkam, kurš video apstrādē orientējas ļoti maz.

Cik ilgi tur drona baterija?

Lietošanas režīmā drona baterija tur aptuveni 30 minūtes, tomēr vējš var samazināt drona lidojuma laiku. Pati lādēšana aizņem aptuveni 1 stundu. Mums pašiem ir divas baterijas. Taču domāju, ka pietiktu arī ar vienu. Ja kārtīgi sagatavojas pirms lidojuma un ir labs pilots, šajās 30 minūtēs var tiešām paspēt uzņemt ļoti daudz lieliskus kadrus.

 

Cik ilgi tur drona baterija?

Lietošanas režīmā drona baterija tur aptuveni 30 minūtes, tomēr vējš var samazināt drona lidojuma laiku. Pati lādēšana aizņem aptuveni 1 stundu. Mums pašiem ir divas baterijas. Taču domāju, ka pietiktu arī ar vienu. Ja kārtīgi sagatavojas pirms lidojuma un ir labs pilots, šajās 30 minūtēs var tiešām paspēt uzņemt ļoti daudz lieliskus kadrus.

Vai dronu ir ērti pārvadāt, ceļojot ar motociklu?

Drons ir viegls, un tam orģināli nāk līdz ļoti ērts čemodāns. Tomēr jāatzīst, ka moto ceļojumam tas ir ļoti liels un šī iemesla dēļ nebija viegli tam atrast vietu - taču ne neiespējami. Domāju, ka atšķirībā no mazākiem dronu brāļiem, DJI Phantom 4 Pro drons ir nedaudz ātrāks un stabilāks gaisā, un to var izmantot arī tikai kā kameru ar stabilizātoru. Tādēļ savu izvēli noteikti nenožēloju. 

Interesanti ir arī tas, ka ceļojot ar šādu dronu, bieži sanāk iepazīties ar jauniem cilvēkiem, jo tas izraisa interesi vietējos iedzīvotājos.

Bija mums tāds smieklīgs atgadījums Gruzijā. Tabadzkuri ciematā, kur ir patiešām skaistas ainavas, nolēmu uzņemt pāris kadrus no augšas ar dronu. Aplidoju apkārt ciematam, uzņēmu tā apkārtni un pēc aptuveni 20 minūšu lidojuma atgriezos ar dronu. Sāku jau visu pakot kopā, kad pēkšņi pamanīju lielu cilvēku plūsmu ātri tuvojamies. Iesākumā šķita, ka cilvēki meklē drona pilotu, jo katrā valstī ir savi drona vadīšanas noteikumi un vietas, kur to ir atļauts darīt. Taču vēlāk pamanīju, ka tie ir bērni. Pat vesela bērnu grupiņa. Tāpēc nācās dronu pakot ārā un veikt par godu viņuiem parauglidojumu.

Saistītie raksti:

Saistītie raksti:

Piegāde

Garantēta ātra piegāde visā Latvijā.

Garantijas

Atgriezīsim naudu, ja nebūsi apmierināts, vai neizpildīsim to, ko solījām.

Drošība

Droši norēķini un garantēta datu drošība veicot norēķinus.