LV RU

Blogs

Kas ir "Soundbar" sistēma?

13/01/2018

 

 

Vienkāršs veids, kā uzlabot televizora skaņas kvalitāti bez īpašas piepūles – “Soundbar”. Šis akustiskais papildinājums parasti ir lakonisks dizainā, aizņem maz vietas un ir ļoti vienkāršs uzstādīšanā. Skaņas kvalitāte ir tīrāka salīdzinot ar iebūvētajiem televizora skaļruņiem. Vienkāršā valodā izsakoties, šis akustiskās sistēmas risinājums ir pielīdzināms mājas kinozālei. Bet vai tās ir līdzvērtīgas? Nav noslēpums, ka lielākajā daļā plāno televizoru, skaļruņu kvalitāte ir nepietiekami augsta vietas trūkuma dēļ. Bet uzstādot “Soundbar” sistēmu šo nepilnību var uzlabot un viesistabu pārveidot par savu personīgo mājas kinoteātri.

 

Kāda ir atšķirība starp mājas kinozāli un “Soundbar”?

 

“Soundbar” ir slaida, iegarenas formas ierīce, kurā ir apvienoti vairāki atsevišķi stāvoši skaļruņi. To var uzstādīt uz sienas, zem televizora vai novietot blakus brīvi stāvoši. Šī ierīce savienojas ar televizoru pateicoties vienam kabelim, tāpēc nav jāuztraucas par liekiem vadiem un galvas sāpēm kā tos noslēpt interjerā. Mājas kinozāle, savukārt, sastāv no vairākiem brīvi stāvošiem skaļruņiem, kurus novieto katrā telpas stūrī, veidojot “kinoteātra efektu”. Atšķirībā no “Soundbar” sistēmas, mājas kinozālei ir raksturīgi RCA vadi, kas savieno katru no skaļruņiem ar televizoru.

 

Kā “Soundbar” uzlabo televizora skaņu?

 

Ņemot vērā faktu, ka mūsdienās televizori  kļūst arvien plānāki, skaļruņiem paredzētā telpa samazinās ar tiem. Ražotāji jau ir piemeklējuši risinājumus, kā neliels skaļrunis var būt tik pat kvalitatīvs kā liela izmēra. Taču, ne visiem tas ir izdevies. Šādos gadījumos “Soundbar”  ir viens no risinājumiem. “Soundbar” skaņa ir sadalīta divos kanālos, viens no tiem ir pa kreisi, un otrs - pa labi. Lielākā daļa TV programmu ir ierakstītas ar šāda veida skaņu. Šādā kompozīcijā veidojas kvalitatīva skaņa. Ja ir vēlme saklausīt dziļu basu un citas zemas frekfences skaņas, tad jāizvēlas modelis ar atsevišķu zemas frekvences skaļruni. “Soundbar” rada virtuālu telpisku skaņu, izmantojot gudru vibrāciju tehnoloģiju. Rezultātā tās lietotājam rodas sajūta, ka skaņa viņu ieskauj.

 

Kam jāpievērš uzmanība iegādājoties “Soundbar” sistēmu  ?

 

 

Ārējais zemfrekvences skaļrunis

Ja vēlies, lai skaņas sistēma vibrētu ar dziļu, intensīvu skaņu un iegūtu pilnīgu efektu no filmas sprādziena ainas, zemfrekvences skaļrunis var visu izmainīt. Tā ir ārēja ierīce, jāpiebilst, ka laikam ritot tās kļuvušas ļoti diskrētas dizainā. Daži ražotāji piedāvā šo skaļruni komplektā.

Bluetooth mūzika

Ja vēlies klausīties mūziku ar Bluetooth savienojumu, tad noteikti pievērs uzmanību vai izvēlētajai akustiskajai sistēmai ir šī opcija. Pateicoties šādai funkcijai spēsi klausīties mūziku savienojot telefonu vai planšeti bez vadu palīdzības. Kā arī ļoti bieži Bluetooth ir sastopams Smart TV televizoros, līdz ar to savu iemīļoto pārraidi vai mūziku vari klausīties uz bluetooth skaļruņiem.

Intelektuālā māja

Dažiem no “Soudbar” ir pieejama tāda funkcija kā Intelektuālā māja, jeb, vienkāršāk runājot, viedierīce. Šada opcija sniedz iespēju izvietot mājā vairākus skaļruņus un kontrolēt tos no vienas lietotnes telefonā vai planšetdatorā. Tātad var izveidot savu personīgo mūzikas sistēmu mājās, norādot katrai telpai savu skaņas frekvenci un atskaņošanas sarakstu.

 

Iegādājies "Soundbar" sistēmas tehnoland

 

Fenda T-180X

83.24

Akustiskā sistēma LG SJ2

149.00

Philips HTL7140B/12

473.59

Saistītie raksti:

Saistītie raksti:

Piegāde

Garantēta ātra piegāde visā Latvijā.

Garantijas

Atgriezīsim naudu, ja nebūsi apmierināts, vai neizpildīsim to, ko solījām.

Drošība

Droši norēķini un garantēta datu drošība veicot norēķinus.