LV RU

Blogs

Tehnika skolniekiem

27/08/2018

 

Mūsdienu tehnoloģiju laikmetā ir grūti sastapt bērnu, īpaši skolēnu, kam nav viedtālruņa vai planšetdatora. Un tas nav viss ierīču  komplekts, kuru var sastapt bērnu rokās tik agrīnā vecumā. Daži “gadžeti” un ierīces  var palīdzēt bērniem mācību procesā. Tālāk ir minētas dažas no noderīgakajām izglītības tehnoloģijām, kuras jūs, iespējams, vēlētos iegādāties savam skolēnam.

 

Palīgs mācībās

 

 

Viedtālruņi

Viedtālrunis – izcils veids vecākiem uzturēt kontaktu ar saviem bērniem. Ar tādu telefonu un funkciju daudzumu vecākam jāizlemj, kas ir droši un noderīgi bērnam neatkarīgi no vecuma un vajadzībām. Pirkuma laikā vecākiem būtu jāņem vērā tādi faktori, kā samaksa un kontrole. Ar viedtālruņa palīdzību var iziet skolas testus un pārbaudīt elektronisko dienasgrāmatu. Tas palīdzēs atrast atsauces materiālu mājasdarbu veikšanai. Šī neliela ierīce var aizvietot mājas datoru. Ir arī liels skaits lietojumprogrammu viedtālruņiem, kas var noderēt skolniekam, piemēram, lietojumprogrammas ar formulām, programmas ar dažādu priekšmetu materiāliem, vārdnīcas, attīstošas lietojumprogrammas, cittautu valodu apmācībai u.c.

Planšetdatori

Planšetdatoru priekšrocība ir liela displeja diagonāle. Tas padara to izmantojamu kā grāmatu. Tādā veidā, planšetdators atbrīvo skolnieku no smagas grāmatu kaudzes nēsāšanas mugursomā, kuru pārpilnība var negatīvi ietekmēt stāju.

 

 

 

 

Elektroniskās grāmatas

Elektroniskajām grāmatām nepiemīt tik liels funkciju daudzums kā planšetdatoriem, tomēr tas var būt tikai pluss – bērns mazāk novirzīsies uz izklaides lietojumprogrammām. Radiācija no datora un telefona ekrāna negatīvi ietekmē acis, bet elektroniskā grāmata gandrīz neietekmē redzi. Grāmatas ietilpība ļauj uzglabāt tajā lielu literatūras daudzumu. Tāpat to ir vieglo nēsāt līdzi, ņemt ekskursijās un braucienos un lasīt tik cik vēlies, neuztraucoties par veselību. Tāpat elektroniskajā grāmatā var taisīt atsauces tekstā, mainīt fontu, lasīšanas laikā izmantot vārdnīcas un lejupielādēt grāmatas no elektroniskajām bibliotēkām.  Šī ir patiešām noderīga ierīce skolniekiem.

Pārnēsājams rūteris

Pārnēsājams rūteris ir lielisks sīkrīks, kas dod iespēju atrasties tīklā ārpus mājas. Mūsdienās vairums bērnu pilda savus projektus un skolas darbu internetā. Skolas arī sniedz informāciju caur portāliem un mājas lapām. Tādā veidā pārnēsājamā rūtera klātbūtne padarīs tos mobilus īstajā nozīmē.

 

 

 

Bērnu viedpulksteņi

Tas ir navigators, kas ļaus vecākiem izsekot sava bērna atrašanas vietu, bet skolnieks ar tā palīdzību kritiskā situācijā varēs padot SOS signālu. Šie gudrie pulksteņi ir aprīkoti ar savienotāju priekš SIM kartes, un GPS navigators spēj ātri noteikt bērna atrašanas vietu līdz 5m. Tāpat ar šī pulksteņa palīdzību var atbildēt uz zvaniem vai izlasīt sms.

Ārējais akumulators

Ir jāatceras tas, ka jo vairāk iespēju ir sīkrīkiem, jo ātrāk tie izālējas. Mūzika, filmas, internets un spēles – tas viss ātri patērē akumulatora uzlādi. Tāpēc skolas mugursomā ir labāk ievietos uzlādētu ārējo akumulatoru. Izvēloties akumulatoru labāk nepaļauties uz formu un izskatu, bet uz tādām raksturīgām pazīmēm, kā svars, ietilpība un cena. Ja Jūsu bērns ņem uz mācībām vairākus sīkrīkus, tad labāk nopirkt ārējo akumulatoru ar vairākām izejām, lai varētu uzlādēt vairākas ierīces vienlaicīgi.

 

Grafiskais planšetdators

Bērnam jābūt aprīkotam ar līdzekli, kas ļauj veikt piezīmes klasē un ārpus tās, lai droši glabātu tos vēlākai lietošanai un pārskatīšanai. Grafiskais planšetdators – tas ir uzlabots planšetdators, kas ļauj Jūsu bērniem veikt piezīmes ar savu rokrakstu.  Viņš var rakstīt savas piezīmes, nesabojājot to. Tāpat viņš var izmēģināt savas zīmēšanas un skricelēšanas spējas. Liela grafiskā planšetdatora ietilpība ļaus saglabāt lielu ierakstu daudzumu. Aizmirstiet par milzīgām somām un pierakstu grāmatām!

Printeris

Neskatoties uz to, ka lielākā mūsdienu pasaules daļa strādā digitālā formātā, skolniekiem joprojām ir jāizdrukā liels skaits dokumentu, bet skolas pakalpojumi var būt dārgi un neērti. Mājas printera klātbūtne tā ir nepieciešamība, nevis greznība.

 

Atpūta un izklaide

 

Austiņas

Mūzika – tā ir katra pusaudža kaisle. Ja Jūsu bērnam patīk pavadīt brīvo laiku klausoties mūziku un skatoties video, tad Jūs varat uzdāvināt viņam labas austiņas. Šīs ir tāds sīkrīks, kas vienmēr būs modē. Austiņas var izmantot jebkurā vietā, gan bibliotēkā, gan autobusā. Tāpat citiem skolniekiem pildot mājasdarbus vieglāk koncentrēties klausoties mūziku austiņās.

Spēļu konsole

Protams, nekontrolēta spēļu konsoles izmantošana nenāks par labu mācībās. Pat tādas spēles, kā Call of Duty, teorētiski var palīdzēt roku un acu koordinācijas attīstībā, stratēģisko domāšanu un komandas darbam. Vai paskatāties simulatoru virzienā. Spēļu konsoles dod iespēju pamēģināt sevi sportista lomā, uzlabot reakciju un ātrumu, iemācīties vadīt auto, apgūt dažādus deju veidus. Vienkārši lūkojaties uz konsoli mazliet plašāk, un jūs atradīsiet tai noderīgu pielietojumu visai ģimenei.

Datu uzglabāšana

 

Ārējais datu nesējs

Daudziem bērniem piemīt pieradums pārblīvēt ierīces ar nevajadzīgiem failiem, kas var būt liela problēma konkrēta un svarīga faila meklēšanā portatīvajā datorā, planšetdatorā vai mobilajā telefonā. Jūs varat nopirkt ārējo datu nesēju savam bērnam, lai viņš varētu savest kārtībā savu ierīci, izveidot rezerves kopiju un organizēt savus failus un datus.

USB zibatmiņa

USB zibatmiņa – tā ir ļoti ērta un praktiski neaizvietojama informācijas uzglabāšanas ierīce. Mūsdienās gandrīz neviens skolnieks nevar iztikt bez šīs ierīces, jo papīru grāmatu laiks pakāpeniski beidzas un visi pāriet uz elektroniskām.

Austiņas JBL T450BT (White)

40.99

Planšetdators Lenovo IdeaTab MIIX 320-10ICR 32GB (Platinum)

246.79

 

Saistītie raksti:

Saistītie raksti:

Piegāde

Garantēta ātra piegāde visā Latvijā.

Garantijas

Atgriezīsim naudu, ja nebūsi apmierināts, vai neizpildīsim to, ko solījām.

Drošība

Droši norēķini un garantēta datu drošība veicot norēķinus.