LV RU

Blogs

QLED TV vs. OLED TV

20/02/2018

 

QLED TV un OLED TV. Skan līdzīgi, vai ne? Zināmā mērā tā arī ir. Attiecībā uz Samsung, QLED televizors nozīmē televizoru, kurā tiek izmantoti kvantu punkti, lai iegūtu tīru krāsu, nokļūstot LED gaismā caur Quantum dot krāsu filtriem. Un OLED televizors kā gaismas avots izmanto organisko gaismas avotu, un to nodod caur regulātriem krāsu filtriem, lai iegūtu krāsu. OLED atšķiras no AMOLED, ko izmanto viedtālruņu ekrānos. Gan OLED, gan QLED tiek izmantoti televīzijas tehnoloģiju ziņā. Bet tieši tad, kad līdzības beidzas, viņi nodrošina pavisam citu skatīšanās pieredzi. Mēs salīdzināsim šos divus televirozu veidus zemāk.

 

Īsts RGB

Visi televizori kā bāzes krāsu izmanto sarkanu, zaļu un zilu krāsu, lai izveidotu ekrānā redzamos attēlus, un, ieslēdzot televizoru, Jūs gaidāt, kad krāsas tiek pareizi parādītas. Tomēr veids, kādā dažāda veida televizori rada šīs krāsas, ir atšķirīgi – var radīt patiesas krāsas vai ne tik realistiskas krāsas. Tā kā kvantu punkta lielums nosaka krāsu, ko tā ražo, QLED televizors spēj atsevišķi attēlot precīzu sarkanu, zaļu un zilu krāsu. Tātad QLED televizori izmanto patiesu RGB, lai iegūtu tīru krāsu, nodrošinot reālistisku norkāsu. OLED televizori izmanto krāsu izgatavošanai WOLED paneļus. “W” apzīmē balto krāsu, kas tiek sajaukts ar sarkanu, zaļu un zilu krāsu, kā rezultātā krāsas nev tik “tīras”.

Krāsu apjoms

Krāsu apjoms ir tas, kas notiek, kad gaisma spīd krāsā, kā rezultātā tiek iegūts spilgts vai tumšs katras krāsas spektrs. Jo labāks krāsu apjoms televizorā, jo tuvāk reālajam attēlojas šīs krāsas. QLED TV spēj izteikt gandrīz visas krāsas DCI-P3 krāsu telpā, un no šīm krāsām, izstaro 100% krāsu tilpuma, tādējādiradot neticamu krāsu diapazonu/ Bet, izmantojot, OLED televizoru, ja attels ir pārak gaišs, krāsu procentuālais daudzums televizora radītajā krāsu apjoma ievērojami samazinās. Krāsas pazūd, un tās var attēlot tikai 70% krāsu apjomu, tātējādi samazinot arī attēla kvalitāti.

Samsung QE55Q8CAMTXXH

1532.22

 

Samsung HG49EE690DB

1002.48

HDR

QLED televizors izmanto HDR vai augstas dinamikas diapazonu, lai panāktu spilgtuma līmeni starp HDR 1500 un HDR 2000 vai līdzvērtīgu 1500-2000 svecēm. Tas ir līdzīgs spilgtuma līmenim, ko  redzam reālajā pasaulē, un tas atbilst tam ko redzam. Attiecīgi, tas ir optimizēts mūsu skatīšanās komfortam. Bet, par ar daudz augstāku spilgtuma līmeni, QLED TV izpauž neticami daudz detaļu. Salīdzinājumam, OLED TV spilgtuma līmenis ir tikai puse no tā, ko var sasniegt QLED televizors, kā rezultātā informācija tiek pazaudēta.

Dzīves ilgums

Televizors ir  liels pirkums, un, tā kā tas kļūst par mājas galveno izklaides vietu, tas ir pirkums, kas būs ar Jums un Jūsu ģimeni ilgu laiku. Jaunie metāla“Quantum dots” ir uzlaboti, salīdzinoši, ar iepriekšējiem “Quantum dots” un ir četras reizes pārklāts, lai pasargātu ekrānu no ārējiem elementiem. Tie izgatavoti no noerganiska materiāla, un to stabilitāte nozīmē, ka QLED televizors sniedz Jums konsekventu krāsu izteiksim visā tā ilgajā kalpošanas laikā. OLED televizors izmanto organisko materiālu, tāpēc ar laiku tas zaudē krāsu izteiksmi.

 

Saistītie raksti:

Saistītie raksti:

Piegāde

Garantēta ātra piegāde visā Latvijā.

Garantijas

Atgriezīsim naudu, ja nebūsi apmierināts, vai neizpildīsim to, ko solījām.

Drošība

Droši norēķini un garantēta datu drošība veicot norēķinus.