LV RU

Blogs

TEHNOdraugi ceļo 8.posms: Atlaid un ievēlies vēlēšanos

13/06/2018

 

“Atlaid un ievēlies vēlēšanos - tā ir tradīcija!”

Pēc Erevānas apskates TEHNOdraugi devās uz Khor Virap klosteri. Diemžēl šeit Rolanda un Kitijas jauko iespaidu par Armēniju sabojāja vietējo vēlme iespiest rokā dzīvus baložus un teikt “atlaid un ievēlies vēlēšanos - tā ir tradīcija!”. Pēc kā, protams, seko “par vēlmēm ir jāmaksā” un notiek vistīrākā naudas izspiešana. Un ne mazākās naudas. Par vienu balodi armēnis vēlas saņemt 20 ASV dolārus. Taču TEHNOdraugi par to tikai pasmejas, jo zina, ka balodis ir pieradināts. Pametot Khor Virap, Rolands un Kitija devās apskatīt vēl vienu citu, ļoti līdzīgu klosteri pēc kā abi saprata, ka lielākoties Armēnijā atrodas vienādas arhitektūras celtnes un mainās tikai to ainava.
 

 

Neatvairāmie Armēnijas kempingi un arbūzu lauki

Armēnijas daba valsts vidienē ir mazliet tuksnešaināka kā citur, taču tik un tā ļoti iespaidīga. Šeit ir redzami ļoti daudz kalni un ielejas, kā arī arbūzu un meloņu lauki.

Braucot cauri Armēnijai, nav iespējams pabraukt garām nevienam kempingam. Katrs no tiem atrodas neatvairāmās vietās, gandrīz katrā ir baseins un to īpašnieki ir paši izpalīdzīgākie kempingu vadītāji pasaulē. Armēnijā Kitijai un Rolandam izdevās nobaudīja arī ļoti daudz augļus, persikus, melones, arbūzus un vīģes. Tādēļ droši var teikt, ka šeit tie garšo nesalīdzināmi labāk! Abiem ceļotājiem pat radās sajūta, ka pirms tam viņi nekad nebūtu ēduši šos augļus.

Viens no augstākajiem ceļojuma punktiem Armēnijā TEHNOdraugiem bija Tateva. Tā ir apbrīnojama vieta, kas ļoti līdzinās ASV Lielajam kanjonam. Tatevas spārnus 5,6 km garumā ir iespējams šķērsot ar gaisa tramvaju. Šis gaisa tramvajiņš Ginesa rekordu grāmatā ir pieminēts arī kā garākais gaisa tramvaja ceļš pasaulē.
 

 

Saistītie raksti:

Saistītie raksti:

Piegāde

Garantēta ātra piegāde visā Latvijā.

Garantijas

Atgriezīsim naudu, ja nebūsi apmierināts, vai neizpildīsim to, ko solījām.

Drošība

Droši norēķini un garantēta datu drošība veicot norēķinus.