LV RU

Blogs

Skaistums un veselība

04/07/2017

MATI

 

 

 

 

 

 

Vārds “šampūns” nāk no Hindu valodas vārda “champo”, kas burtiski nozīmē - spiest vai masēt. Bengāļu uzņēmējs Sake Dean  Mahomed pēc “champu” rituāla piedzīvošanas Indijā, nolēma atvērt publisko pirti Anglijas laukos, kur, imitējot “champu” praksi, piedāvāja nobaudīt ārstnieciskās tvaika masāžas. Šīs masāžās viņš nodēvēja par “shampooing” jeb putošanu.

Nook ECO Beauty Comfort Shampoo 500ml

8.90

 

Braun Beard Trimmer BT5030

42.40

 

 

 

 

Pēc ‘Forbes’ statistikas 98% no pasaules bagātākajiem vīriešiem ir gludi izskūti, viņiem nav ne bārdas ne ūsas. Tikai 2% no pasaules bagātākajiem vīriešiem ir apmatojums uz sejas.

 

 

 

 

Rūpnieciski ražots šampūns nebija pieejams līdz pat 20.gadsimta sākumam. Un, tā kā cilvēki matu mazgāšanu bija izbaudījuši tikai ik pa laikam dodoties pie friziera, neviens īsti nezināja, kā pareizi ir jāmazgā mati. Tādēļ 1908.gada maijā, The New York Times uzrakstīja pirmo rakstu vēsturē par to, kā pareizi mati ir jāmazgā ar šampūnu. Avīzes rakstā matu speciālisti ieteica mazgāt matus katru otro, ceturto vai sesto nedēļu.

Macadamia Ultra Rich Moisture Oil Treatment 30ml

9.90

 

ĀDA

 

Braun Face SE 832N

60.79

 

 

 

Ādu mitrinoši līdzekļi ir populāri jau kopš Mezolīta laikmeta 10 000 gadu p.m.ē, kad cilvēki smērēja uz savas ādas dzīvnieku taukus, lai ilgāk saglabātu to elastīgu. Arī vēlāk, pirms Kolumba ēras laikā, sievietes Latīņamerikā izmantoja netradicionālus ādas mitrinātajus, kā piemēram - avakado. Taču Brazīlijā un Āfrikā priekšroka, galvenokārt, tika dota palmu eļļai.

 

 

 

 

Senāk grieķu sievietes, lai novērstu sejas ādas novecošanu, izmantoja pienā izmērcētu maizi. Savukārt, Hipokrāts apgalvoja, ka sejas iesmērēšana ar medu ir galvenais faktors, kas nodrošina svaigu un jauneklīgu izskatu. Taču Atpazīstamais romiešu ārsts Galens 200 gadus pirms mūsu ēras izgatavoja pirmo auksto krēmu (nosaukts pēc tā, kā tas lika justies ādai), izkausējot bišu vasku rožu eļļā un pievienojot ūdeni.

Corine de Farme Illuminating Hydrating Care 50ml

8.49

 

Saistītie raksti:

Saistītie raksti:

Piegāde

Garantēta ātra piegāde visā Latvijā.

Garantijas

Atgriezīsim naudu, ja nebūsi apmierināts, vai neizpildīsim to, ko solījām.

Drošība

Droši norēķini un garantēta datu drošība veicot norēķinus.