LV RU

Blogs

6 iemesli, kāpēc nodarboties ar sportu

05/07/2017

 

Fiziskas aktivitātes palīdz cilvēkam relaksēt savu prātu un tik vaļā no ikdienas stresiem. Tāpēc pēc garas, nogurdinošas darba dienas viegla sporta nodarbība palīdzēs ne tikai prātam un ķermenim atslābināties, bet arī nostiprinās tavu fizisko formu un norūdīs ķermeni.

1. Vingrošana uzlabo garastāvokli

Pētījumi liecina, ka cilvēki, kuri cieš no trauksmes un depresijas var sasniegt ilgtermiņa emocionālu atbrīvojumu un garastāvokļa uzlabošanos, pateicoties vingrošanai.

2. Sportiskās aktivitātes palīdz tik galā ar stresu

Vingrošana ir zemas formas stress tavam ķermenim, un, jo vairāk tu liksi tam "stresot" vingrojot, jo efektīvāk tavs ķermenis tiks galā ar citiem stresiem. Tāpēc laba fiziskā sagatavotība palīdz cilvēkam ātrāk atkopties pēc slimošanas.

3. Palielinās tava produktivitāte

Cilvēki, kuri regulāri veic vingrojumus, darbā ir daudz produktīvāki nekā tie, kuri nesporto vispār. Tāpēc neliela rīta rosme pirms darba vai vakara skrējiens ir svarīgs rituāls katram cilvēkam.

4. Sportošana pavairot laimes sajūtu

Dopamīns ir neiromediators, kas palīdz kontrolēt smadzeņu baudas un gandarījuma centrus, Tieši vingrošana ir efektīvākais bez medikamentu veids, kā dabiski paausgtināt dopamīnu un pavairot laimes sajūtu.

5. Vingrošana uzlabo miega kvalitāti

Ir pierādīts, ka regulāra vingrošana uzlabo miega kvalitāti un cilvēki, kas aktīvi sporto pēc gulēšanas jūtas daudz možāki nekā tie, kas nenodarbojas ar sportu vispār. Un kā jau zināms - izgulējies cilvēkis ir laimīgs cilvēks! Tāpēc katrs cenīsimies vismaz pāris reizes nedēļā uztaisīt pāris vingrojumus.

6. Fiziskās aktivitātes padara tevi mērķtiecīgāku

Fiziskās aktivitātes vairo ticību sev un saviem spēkiem, kā arī paaugstina pašvērtējumu. Regulāra nodarbošanās ar sportu attīsta tevī veselīgu sacensības garu, kas attiecīgi palīdz arī nākotnē sasniegt savus mērķus kā mājas, skolā, darbā un hobijos.

Saistītie raksti:

Saistītie raksti:

Piegāde

Garantēta ātra piegāde visā Latvijā.

Garantijas

Atgriezīsim naudu, ja nebūsi apmierināts, vai neizpildīsim to, ko solījām.

Drošība

Droši norēķini un garantēta datu drošība veicot norēķinus.