LV RU

Blogs

Kas ir viedierīces?

29/06/2017

Gada sākumā devos atvaļinājumā, nebūtu lieki piebilst, ka tas bija viens no maniem pareizākajiem lēmumiem. :)  Neizdevās pierunāt kādu pieskatīt manu dzīvokli, kā rezultātā nedēļu tas palika nepieskatīts. Tajā brīdi nebiju tiktāl aizdomājies, bet tagad droši zinu, ka kāda no viedierīcēm man būtu palīdzējusi visu pārraudzīt un justies droši par savām mājām. Vēlos padalīties ar savu pieredzi, tāpēc izpētīju viedierīces un to pielietošanas iespējas. Nedrīkst noliegt, ka gudrais ( smart ) laikmets ir pavēris jaunas iespējas – kontrolēt attālināti. - TEHNOdraugs Dairis

Viedierīces

Viedierīces ir elektroniskas ierīces, kuras ir iespējams savienot ar citām ierīcēm vai tīkliem, izmantojot interneta vai citu bezvadu savienojuma starpniecību - piemēram, Bluetooth, NFC, WiFi, 3G, 4G. Šīs 'gudrās' ierīces mēdz apzīmēt ar DIY simbolu, kas nozīmē “Do It Yourself” jeb “Dari pats”. Tās ir viegli uzstādīt un to lietošanai nav nepieciešamas specifiskas zināšanas. Ir pieejamas dažāda tipa viedierīces mājoklim, drošībai, veselībai, izklaidēm un hobijiem, no kurām populārākie ir viedpulksteņi un viedās aproces - tos ir ērti savienot ar viedtālruņiem un tie sniedz lietotājam iespēju sekot līdz ikdienas aktivitātes, nolasīt sirds ritmu, kā arī ērti aplūkot paziņojumus telefonā.

Temperatūras sensors

Temperatūras sensors spēj noteikt iekštelpu temperatūru un, savienojumā ar mājas siltumtīklu, kontrolēt arī to, lai mājoklis vienmēr būtu pietiekami silts. Tas sūta paziņojumus uz viedtālruni vai planšetdatoru, ja gaisa temperatūra paliek pārāk zema vai augsta.

Viedās IP kameras

Viedās kameras ir kameras, kas savienotas ar WiFi. Atkarībā no modeļa ir iespējams: 1) Redzēt savu mājokli reāllaikā (live) 2) Būt lietas kursā, ko dara Tavi bērni un mājdzīvnieki 3) Saņemt paziņojumus viedtālrunī vai planšetē tiklīdz mājās notiek kāda kustība Pieslēgties IP kamerai ir iespējams no jebkuras vietas pasaulē, kur pieejams internets. Šīs kameras attālināti ir iespējams grozīt gan pa labi un kreisi, gan uz augšu un leju, kā arī mainīt attālumu (zoom) un ieslēgt nakts redzamību.

Amaryllo iSensor HD Camera (Black)

130.68

Smanos HD Wi-Fi IP6 Camera (White)

104.11

Viedās rotaļlietas

Viedās rotaļlietas ir jautri, lēkājoši, braucoši un ripojoši robotiņi, kas aizraus kā mazus, tā lielus spēļu entuziatus. Šīs rotaļlietas ir vadāmas un izmantojamas kopā ar viedtālruni vai planšetdatoru.

Rādiovadāmais modelis Sphero Ollie

82.33

Rādiovadāmais modelis Sphero BB-8

143.68

 

Saistītie raksti:

Saistītie raksti:

Piegāde

Garantēta ātra piegāde visā Latvijā.

Garantijas

Atgriezīsim naudu, ja nebūsi apmierināts, vai neizpildīsim to, ko solījām.

Drošība

Droši norēķini un garantēta datu drošība veicot norēķinus.