LV RU

Blogs

TEHNOdraugi dodas apkārt pasaulei

27/07/2017

Iepazīsties, šie ir TEHNOdraugi Rolands un Kitija, kas  pavisam nesen sāka savu garāko ceļojumu mūžā - 365 dienu braucienu apkārt pasaulei. Bruņojušies vien ar vieglu bagāžu un motociklu Patriku, viņi plāno pārvarēt ekvatora garumu un nobraukt vairāk nekā 40 075 km caur kalnainajiem Balkāniem un eksotiskajiem Āzijas dienvidiem līdz pat pašai Dienvidamerikai.

Kā radās ideja braukt “apkārt” pasaulei?

Rolandam sapnis par braucienu apkārt pasaulei radās aptuveni 7 gadus atpakaļ, kad viņš devās braucienā ar motociklu uz Montenegro. Savukārt, Kitija senāk ir vēlējusies apceļot pasauli ar treilerīti. Tā kā abiem ceļošana vienmēr ir bijusi sirdij tuva, vienoties par došanos ceļojumā tieši ar motociklu bijis salīdzinoši vienkārši.

Kāds ir plānotais maršruts?

Plāns ir pārvarēt ekvatora garumu un nobraukt vairā nekā 40 075 km. Iespējams šis ceļojums izvērtīsies pat garāks. Provizoriski ir plānots apceļot vairāk nekā 30 valstis caur kalnainajiem Balkāniem un eksotiskajiem Āzijas dienvidiem līdz pat pašai Dienvidamerikai. 

Kāpēc ceļot tieši motociklu? Jo, esot uz motocikla, tu neatrodies būrī, neesi aiz stikla un nespaidi telefonu. Braucot ar motociklu, cilvēks iespringst un pamana pat vissīkākos sīkumus, ko ikdienā palaistu garām. Kitija min, ka, braucot ar motociklu, pāri Vanšu tiltam, iespaidi ir pavisam citādāki nekā ar automašīnu.

Cik sarežģīti ir saplānot šādu ceļojumu?

Kā būtiskāko TEHNOdraugi min to, ka, pirms došanās ceļā ir jāveic ļoti liela izpēta un jāievāc daudz informācijas, lai varētu apceļot ieplānotās valstis. Īpaši svarīgi ir noskaidrot, cik vienkārši ir iegūt attiecīgo valstu vīzas un šajā gadījumā - arī karneti, lai varētu iebraukt Irāna, Pakistanā un Indijā.

Kur ir plānota nakšņošana?

Ir plānots kaut kur palikt pa nakti. Labākajā gaījuma pie kāda - sliktākaja gadījumā viesnīcā. Rolands, smejoties min, ka ieplānota un 100% garentēta ir tikai 5 miljardu zvaigžņu viesnīca jeb nakšņošana teltī zem klajas debess. Papildus ir apzināti arī vairāki motoklubi un motociklisti, kas ir atvērti uzņemt ceļotājus savās mājās.

Noskaties pilno interviju ar TEHNOdraugiem Rolandu un Kitiju, kas dodas 365 dienu ceļojumā apkārt pasaulei un uzzini vairāk!


 

Saistītie raksti:

Saistītie raksti:

Piegāde

Garantēta ātra piegāde visā Latvijā.

Garantijas

Atgriezīsim naudu, ja nebūsi apmierināts, vai neizpildīsim to, ko solījām.

Drošība

Droši norēķini un garantēta datu drošība veicot norēķinus.