LV RU

Blogs

TEHNOdraugi ceļo 1. posms:  Rumānija - Serbija - Melnkalne

 

28/08/2017

Šīs vasaras sākumā mūsu azartiskie TEHNOdraugi Rolands un Kitija sāka savu garāko ceļojumu mūžā - 365 dienu braucienu apkārt pasaulei. Mērķis - nobraukt vairāk nekā 40 075 km, apskatīt vismaz 45 valstis un, protams, labi pavadīt laiku.

Ceļojuma sākumā TEHNOdraugi devās virzienā Lietuva => Polija => Slovākija => Ungārija => Rumānija => Serbija => Melnkalne. Kopumā šajā posmā pavadot aptuveni mēnesi.

2 nedēļas motociklistu paradīzē Rumānijā

Brīnišķīgā motociklistu paradīze Rumānija abus TEHNOdraugus lutināja ar pasakainiem kalnu ceļiem, iespaidīgām panorāmām, kā arī skaistu un neskartu dabu. Apceļojot Rumāniju, izdevies arī piestāt tādās apbrīnojamās vietās kā Trans Alpina, Transfagarasan pārejas, Maramuresului parks un Donavas ieleja.

Pēc TEHNOdraugu teiktā, Rumānija pārsteidza ne tikai ar skaistām Karpatu kalnu ainavām, bet arī ar sakārtotu infrastruktūru, zemām cenām, daudzām ražotnēm un sakoptiem laukiem.

Paši rumāņi esot neticami sirsnīgi cilvēki ar bagātām tautas tradīcijām. Kā TEHNOdraugi novērojuši, rumānim svarīgāk ir nevis pārvietoties ar šiku automašīnu, bet gan skaisti sakopt savu pagalmu un parādīt, cik glauns soliņš ir novietots pie sētas, kāds ir zirga pajūgs un, protams, cik krāšņi ir mājas vārti. Tieši vārtiem Rumānijā tiek piešķirta īpaša nozīme. Tie liecina par mājas saimnieka pārticību. Vārti ir līdz pat 3 metriem augsti un rotāti ar visdažādākajiem kokgriezumiem.

Tāpat Rumāniju viscaur rotā neskaitāmas, senatnīgas koka baznīcas. To apmeklējums tiek uztverts visnotaļ nopietni. Dodoties uz baznīcu, kungi ģērbjas tumšos uzvalkos ar hūtēm galvās, savukārt, dāmas melnās kleitās un tumšos lakatos. Interesanti, ka dievkalpojuma laikā vīrieši un sievietes nostājas pretējās telpas pusēs.

Rolands un Kitija bija arī ļoti priecīgi par Rumānijā nesatiktajiem lāčiem un vampīriem, kā arī visnotaļ lēto un gardo kafiju no rītiem - aptuveni 25-30 centi par tasīti.

Brīnišķīgā Serbijas daba un pārsteidzošā Donava

Ja, tuvojoties pilsētām, Serbija mazliet atgādina Poliju pirms aptuveni desmit gadiem, tad Serbijas dabas ainavas TEHNOdraugus pārsteidza nesagatavotus. Donavas ieleja ir patiešām neaizmirstami burvīga. Platā Donavas upe mirguļo tirkīza zaļā tonī. Un no tās kā lielu, sakumpuši milžu muguras vietām ārā izlien arī klintis. Tieši vienā no šādām klintīm izkalta arī kāda nozīmīga cilvēka seja.

Braucot pa Serbiju, TEHNOdraugus sasniedza 36 grādus liels karstums. Tāpēc abi bija patiešām priecīgi atrast naktsmītnes, dodoties augšup kalnos uz Svētās trīsvienības klosteri, kas izvietots uz stāvas klints un ir ievērības cienīgs.

Melnkalne - tirkīza zaļo ūdeņu zeme

Pēc Serbijas TEHNOdraugi devās tālāk uz Melnkalni, kur izdevies apskatīt “Durmitor” nacionālo parku. Krāšņo parku ar Pivas kanjonu un tirkīza zilajiem ezeriem kalnu pakājē ir grūti aprakstīt. Rolands un Kitija iesaka šo vietu apmeklēt ikkatram dabas ainavu mīļotājam. Skats ir patiešām brīnišķīgs!

Apreibuši no Durmitor kalna skaistuma, TEHNOdraugi nolēma arī turpat, Durmitor kalna virsotnē, pārnakšņot. Kaut ko tādu abi ceļotāji neiesaka vairs nevienam. Atrasties kalna virsotnē ar motociklu un telti, kad naktī sākas vētra un zibeņo, bijis ļoti baisi un neomulīgi.

Pārdzīvojot šaušulīgo nakti un virzoties pa Melnkalnes mazajiem lauku ceļiem uz priekšu un baudot pasakainos dabas skatus, tika sasniegta arī Kotoras pilsēta, ezers tās vārdā un tirkīza zaļā Adrijas jūra. Kotoras pilsēta ir gan senatnīga, gan tūristiska. Taču pēc TEHNOdraugu domām, Kotorā vērojama mazāka apmeklētāju plūsma kā Budvā un pati pilsēta ir daudz mierīgāka.

Pēc nedēļas garā ceļojuma cauri skaistajai Melnkalnei, TEHNOdraugi gar pasakaino Adrijas jūras krastu, devās tālāk uz Albāniju. Par to, kā Rolandam un Kitijai veicās Albānijā,  Maķedonijā, Bulgārijā un Turcijā, lasi mūsu nākošajā bloga rakstā.

Saistītie raksti:

Saistītie raksti:

Piegāde

Garantēta ātra piegāde visā Latvijā.

Garantijas

Atgriezīsim naudu, ja nebūsi apmierināts, vai neizpildīsim to, ko solījām.

Drošība

Droši norēķini un garantēta datu drošība veicot norēķinus.