LV RU

Blogs

TEHNOdraugi ceļo 3. posms: Pirmās dienas Gruzijā

16/02/2018

 

Pēc piedzīvojumiem Turcijā, TEHNOdraugi bija priecīgi nokļūt viesmīlīgajā Gruzijā. Pārbraucot pāri robežai, Rolands un Kitija iebrauca mazā pilsētiņā - Šovi, kura ir ļoti skaista, tieši pie Melnās jūras. Rolands atminās, ka iebraucot Gruzijā pirmajā benzīntankā satika kādu vīru, dzirdot, ka TEHNOdraugs ir no Rīgas vietējais gruzīns bija patīkami pārsteigts un priecīgs par tādu tikšanos, teikdams, ka gruzīni ļoti mīl un ciena latviešus un vienmēr gaida ciemos. Ceļotājus patiesi draudzīgi sagaidīja Gruzijā, iebraucot jau pirmajā krogā uzēst gardu maltīti, vietējie iedzīvotāji sastājās apkārt motociklam un bija patiesi pārsteigti par lielo ceļu, ko Rolands bija mērojis.

 

   

Iespaidi, apceļojot burvīgo Melnās jūras piekrasti

Pirmo pilsētu, ko izbrauca TEHNOdraugi bija Batumi. Pilsēta atrodas Melnās jūras krastā un ir pasakaini skaista, īpaši skaisti ir naktī. Tā piesaista ar savu tīrību, interesanto modernās un senās arhitektūras bagātību, izgaismoto panorāmas ratu un lodi, kas atstāj neaizmirstamu iespaidu. Ja Latvijā Staro Rīga ir vienreiz gadā, tad šeit tā ir visu cauru gadu. Tiek izstarotas veselas ēkas, veidotas dažādas gaismas ekspozīcijas un izsgaismoti tilti.
Izbraucot cauri Batumi, TEHNOdraugi nolēma apskatīt Gruzijas Melnās jūras piekrasti, kas šajā laika posmā ir ļoti populāra un apstājās uz ilgāku laiku Gruzijas pilsetā – Poti. Salīdzinot ar Batumi, tā ir daudz mierīgāka un klusāka pilsētiņa, kur atpūsties no ikdienas steigas.
Vairāk uz Gruzijas ziemeļiem pie Abhāzijas robežas atrodas vēl viena piejūras pērle – Anaklia. Šī pilsēta ir slavena ar 2 mēnešus garu internacionālu elektroniskās mūzikas festivālu – GemFest, kas pulcē tā cienītājus no visas pasaules. TEHNOdraugi šajā vietā ieradās pāris dienas pēc festivāla noslēguma un bija priecīgi baudīt nesteidzīgo atpūtu pie jūras un apskatīt daudzos Anaklias modernās arhitektūras un gaismas projekcijas mākslas objektus.
Jāpiemin arī, ka Anakliā atrodas viena no retajām smilšu pludmalēm Gruzijā, un cenas pēc festivāla noslēguma tur ir pat 3 reizes zemākas. Pats galvenais? Šeit lielākās ielas nosaukums ir “Jūrmalas gatve”.

 

   

Saistītie raksti:

Saistītie raksti:

Piegāde

Garantēta ātra piegāde visā Latvijā.

Garantijas

Atgriezīsim naudu, ja nebūsi apmierināts, vai neizpildīsim to, ko solījām.

Drošība

Droši norēķini un garantēta datu drošība veicot norēķinus.