LV RU

Blogs

TEHNODRAUGI CEĻO 4. POSMS: Svaneti kalnu ieskautās pilsētas 

07/03/2018

 

    

 

No Martvili līdz senajai Gruzijas galvaspilsētai Kutaisi

Pēc atpūtas pilsētā Poti draugi devās uz Svaneti kalnu reģiona pusi - pa ceļam apskatot Martvili kanjonu. Kanjos ir ļoti šaurs un tā dziļums ir galvu reibinošs, un dabas zaļums kopā ar tirkīzzilo ūdeni rada pasakainus iespaidus. Kanjons ir tūristiska vieta, kur iespējams izbraukt ar laivu.

Vietējie gruzīnu kvasa tirgotāji TEHNOdraugiem ieteica apmeklēt arī kādu it kā necilu peldvietu, kas abus ceļotājus atstāja mutēm vaļā. Ieteiktā vieta ir upes un ūdenskrituma veidots ezers kanjonā, ko iespējams šķērsot arī pa trošu tiltu. No Martvili līdz senajai Gruzijas galvaspilsētai Kutaisi TEHNOdraugus veda lagūnu un klinšu ieskauts ceļš. Pati Kutaisi pilsēta ir ne tikai dzīvīga, bet arī izcilu arhitektūras paraugu un skaistu strūklaku meka. Esot Kutasi, katram noteikti ir jāapskata Prometeja stalaktīdu ala un Satapiljo rezervāts.

 

    

 

Svaneti reģiona kalnu ieskautās pilsētas

Viens no TEHNOdraugu Gruzijas ceļojuma augstākajiem punktiem ir Svaneti reģiona kalnu ieskautās pilsētas -  mazliet tūristiskā Mestija un neskartais Ušguli ciems. Kaut arī ceļš līdz Ušguli vēl tikai tiek klāts ar betona plātnēm, ar nelielām grūtībām un varbūt mazliet dubļainu mocīti ir iespējams līdz ciemam mierīgi nokļūt.

Svaneti reģions ir augstu kalnos, apkārt redzami aptuveni 5000m kalni. Šajā reģionā ir apdzīvota vieta, kur apkārt ir vairāki torņi, kas tika kādreiz izmantoti aizsardzībai pret iebrucējiem. Torņi ir aptuveni 5 stāvu augstumā, un gruzīni, ja nāk kāds ienaidnieks, kāpa tornī augšā, ņēma nost trepes un no augšas ar pieejamajiem ieročiem aizsargājās, tadējādi neviens nevarēja tikt pie viņiem.

Ušguli ciemā dzīvo aptuveni 80 ģimenes. Tradīcijas tur tāpat kā Svaneti torņi tiek vērtētas augstāk par visu. TEHNOdraugiem izdevās apskatīt gan augstāko Svaneti torni, gan pašu Chaladi ledāju, kā arī nedaudz izbaudīt nedrošāko Gruzijas kalnu ceļu - 80km līdz Lentekhi. Rolands stāsta, ka pavadot Ušgulī ciemā nedēļu, katru rītu izejot ārā, viņu nepārstāja pārsteigt apkārtējais skaistums – skats uz torņiem, turpat arī ledāji un skats uz augstajiem kalniem, tas viss šķita nereāls.Pēc visiem Svaneti reģiona izbraucieniem TEHNOdraugi bija tik daudz pozitīvu emociju pārņemti, ka jau pēc mēneša, kalnos iestājoties aukstumam, vēlreiz atkārtoja Svaneti reģiona apskates maršrutu.

 

    

Saistītie raksti:

Saistītie raksti:

Piegāde

Garantēta ātra piegāde visā Latvijā.

Garantijas

Atgriezīsim naudu, ja nebūsi apmierināts, vai neizpildīsim to, ko solījām.

Drošība

Droši norēķini un garantēta datu drošība veicot norēķinus.