LV RU

Blogs

8 pazīmes, ka Tava veļas mašīna ir nokalpojusi savu mūžu

10/04/2018

 

 

Veļas mazgāšanai jābūt vieglam, nevis dzīvi apgrūtinošam procesam

Taču veļas mašīna bieži mēdz “ņiķoties”, ne tikai slikti mazgājot veļu, bet arī bojājot to. Kas liecina par to, ka veļas mašīna savu mūžu ir nokalpojusi? Sekojot līdzi šīm 8 pazīmēm, uzzini, kas liecina par to, ka ir laiks mainīt veļas mašīnu pret jaunu.

 

Ūdens noplūde

Ja mazgajot veļu, pamani, ka uz grīdas ir ūdens noplūde, tas ir signāls, ka veļas mašīnai ir nopietnas tehniskās problēmas. Ūdens noplūde var rasties tajā gadījumā, ja neskatoties uz veļas daudzumu, veļas mašīnas izmanto vienu un to pašu ūdens daudzumu. Visbiežāk šī problēma ir raksturīga vecām veļas mašīnām. Lai mazinātu problēmu, pievērs uzmanību uz to, kāds ir maksimālais veļas daudzums, ko var mazgāt veļas mašīnā. Ja problēma nerisinās, ūdens noplūde, iespējams, rodas šļūtenes vaļīgā savienojuma dēļ veļas mašīnas aizmugurē.

Trokšņi

Vienīgais skaņai, kas Tev ir jadzird no savas veļas mašīnas – paziņojums par veļas mazgāšana ir beigusies. Ja esi ievērojis, ka veļas mašīna “dejo” un trokšņo jebkurā mazgāšanās režīmā, novieto veļas mašīnu tā, lai tās “kājiņas” būtu vienādā līmenī ar grīdu. Taču, ja tas nemazina trokšņus un kustību, iemesls tam varētu būt motora stiprinājums un cilindrs. Pirms izskati domu par veļas mašīnas remontu, uzzini par tā izmaksām – iespējams, izdevīgāk būt iegadāties jaunu veļas mašīnu.

             

 

Vecums

Neskatoties uz to, ka jaunās paaudzes veļas mašīnas var kalpot līdz 10 gadiem, pateicoties LG 10-gadu garantijai tiešās piedziņas motoram, iesakām apdomāt par jaunāka veļas mašīnas modeļa iegādi jau pēc 8 izmantošanas gadiem. Veļas mašīnas tehnikso problēmu skaits un nepieciešamo detaļu uzmaksas, palielinās līdz ar kalpošanas gadiem. Ūdens tvertnes nepilnīga uzpilde, ūdens noplūde – tā ir tikai maza daļa problēmu, kas liecina par tās nolietošanos. Ir vērts atcerēties, ka jaunām veļas mašīnām enerģijas un ūdens patēriņš ir zemāks, kā arī īsāks mazgāšanas un griešanas cikls, salīdzinot ar vecām veļas mašīnām. Jāņem vērā, ka šie apstākļi būtiski ietekmē ikmēneša patēriņus.

 

Sasmakušas drēbes

Ja pēc mazgāšanas, veļa paliek sasmakusi, iespējams pie tā vainojama pašattīrīšanās funkcija, kas strādā nepietiekami labi. Nepatīkams aromāts ir pazīme, kas var liecināt par pelējumu veļas mašīnā. Protams, pirms iegadāties jaunu veļas mašīnu, pamēģini kārtīgi to attīrīt – gan nodalījumus veļas pulverim un mīkstinātājam, gan sakrājušos netīrumus aiz gumijas uzmavām.

Vēlme pēc jaunām un mūsdienīgām funkcijām

Ielikt mazgāties veļu un kontrolēt tās mazgāšanās ciklu, tas vairs nav sapnis, bet realitāte. Tu vari ielādēt uz sava viedtālruņa jaunās mazgāšanas programmas un pat attālināti zināt, ka veļa ir izmazgājusies. Tāpat ir iespējama veļas attīrīšana ar dezinficējošu tvaiku TrueSteam™, kas likvidē 99% alergēnu, tādus kā, putekļu ērcītes, kas var izraisīt nopietnas problēmas ar elpošanu.

Tu tai vairs neuzticies

Ja tava veļas mašīna vairs netiek galā ar savu pamata uzdevumu – neattīra veļu, bojā to un veido caurumus – ir pienācis laiks iegādāties jaunu veļas mašīnu.

 

Lielas izmaksas par elektrības un ūdens patēriņu

Pirms dažiem gadiem, iegādājoties veļas masīnu, energoefektivitātes klase bija maznozīmīgs parametrs, jo cenas par elektrības un ūdens patēriņu bija ne tik augstas, kā tagad. Pateicoties mūsdienu tehnoloģijām, mūsdienu veļas mašīnas var izlietot divreiz mazāk ūdens un elektroenerģijas, kas ievērojami samazina izmaksas. Pirms iegādāties jaunu veļas mašīnu, iesakā izvērtēt, vai veļas mašīnai ir jaunās tehnoloģijas, piemēram,  TurboWash, EcoHybrid u.c.

Veļas žāvēšana sagādā grūtības

Lielākoties nelielos dzīvokļos ir grūti atrast vietu, kur varētu izžāvēt nesem izmazgātās drēbes. Īpaši šī problēma saasinās ziemas mēnešos. Taču arī atsevišķam veļas žāvētājam nav vietas. Veļas mašīnas ar iebūvētu veļas žāvētāja funkciju kļūst arvien populārākas mūsdienās, jo vairs nav nepieciešams pirkt atsevišķu veļas žāvētāju, kā arī šīs ierīces dziļums var ar būt vien 45cm, kas ir pietiekams, lai to izvietotu nelielā vannas istabā.

Atceries, ka iegādājoties jaunu veļas masīnu, regulāri pārbaudi tās tehnisko stāvokli un izmanto speciālos atkaļķošanas šķidrumus. Tiklīdz pamani kādu veļas mašīnas tehnisko problēmu, iesakām to pēc iespējas ātrāk salabot vai izsaukt speciālistu, kurš pārliecināsies, vai tas neietekmē kādas citas veļas mašīnas detaļas. Tas nodrošinās nepārtrauktu veļas mašīnas darbu daudzu gadu garumā.

Saistītie raksti:

Saistītie raksti:

Piegāde

Garantēta ātra piegāde visā Latvijā.

Garantijas

Atgriezīsim naudu, ja nebūsi apmierināts, vai neizpildīsim to, ko solījām.

Drošība

Droši norēķini un garantēta datu drošība veicot norēķinus.