LV RU

Blogs

Kas jāņem vēra, pērkot austiņas ?

08/02/2018

Mēs esam pārliecināti, ka ikviens ir tiesīgs uzzināt par atsevišķām sastāvdaļām, kas kopā veido perfektu austiņu pāri. Lūdzu iekārtojaties ērtāk, jo Jūs gatavojaties uzsākt īsu ceļojumu aizraujošā mobilajā mūzikas klausīšanās pasaulē.

 

Austiņu veids (In-Ear, On-ear, Over-ear)

Bieži tiek kļūdaini pieņemts viedoklis, ka austiņu izmērs ir precīzākais veids kā noteikt austiņu spēju atskaņot strauju basu. Patiesībā tā gluži nav. Tehnoloģijas ir virzījušās uz priekšu tik daudz, ka šobrīd dažas mazās in-ear austiņas ir līdzvērtīgas lielajām (basa astiņām). Taču austiņu veids ir pirmā lieta, kas Jums ir jāņem vērā pirms to iegādes. Ir jāsaprot , kurš no austiņu veidiem ir viespiemērotākais -  in-ear, on-ear vai over-ear .

 

 

In-Ear austiņas

In-ear austiņas bieži tiek dēvētas arī par earbuds,  un ietver sevī ērtību. Tās ir labi piemērotas aktivitātēm , piemēram, braucienam ar veloipēdu, kad austiņas var veiksmīgi apvienot ar ķiveri. Pēc to izmantošanas , tās ir pietiekami mazas, lai neaizņemtu kabatā daudz vietas. Gadījumā, ja meklētjat austiņas, lai tās jūs pavadītu aktivitātēs, tad šis austiņu tips ir piemērots un labs risinājums.

Ja runa ir par basa austiņām un to reprodukciju, tad priekšroka ir jādod dziļākām un stiprāk pieguļošām austiņām. Saņemsiet ne tikai daudz labāku pasīvo trokšņu izolāciju, bet arī varēs atteikties no pārmērīga mūzikas skaļuma tajās.

Pēdējos gadus Bluetooth austiņas ir kļuvušas  neticami populāras. Pilnīgs vadu trūkums nozīmē vēl lielāku brīvību, kas ir svarīgs faktors aktīva dzīves veida piekritējiem. Vienīgā nepilnība  tām ir ierobežotas mijiedarbības iespējas ar citām ierīcēm-  klausīties tās var tikai ar ierīcēm , kas atbalsta Bluetooth savienojumu.

On-Ear  austiņas

Ar On-Ear austiņām, no vienas puses saņemam daudz labāku funkcionalitāti, nekā spētu to saņemt no , piemēram, over-ear austiņām. Taču, no otras puses, upurējam komfortu, ko sniedz over-ear austiņas. Jautājums, kas ir svarīgāk ?

Ja Jūs katru dienu pārvietojaties ,uz darbu vai skolu, iespējams, nevēlaties, lai līdzi nāktos nēsāt lielas un smagas over-ear austiņas, lai tikai 20  minūšu garumā gūtu no tām maksimālu mūzikas kvalitāti. Pavisam savādāk ir gadījumā, ja austiņas paredzētas mājām un darbam, un tās  nav jānēsā rokās, tad over-ear ir īstā izvēle. Bet , atkal, komforts ir ļoti plašs jēdziens un katram no mums tas ir atšķirīgs.

Atkārtojoties, jāmin,ka mazāka izmēra austiņas, bieži vien, nemaina to skaņas kvalitāti . Ja runa ir par basa austiņām, tad izmērs neietekmēs to spēju atskaņot dziļu basu, jeb zemas skaņas frekvences.

Over-Ear austiņas

Liels un spēcīgs bass iet roku rokā ar lielām over-ear austiņām. To lielais izmērs dod ražotājam daudz vietas, lai iekļautu draiveri, kas spēj reproducēt  dziļākas zemfrekvences frekvences. Tas arī palīdz pārdalīt spiedienu lielākā virmsas laukumā, ļaujot ērti klausīties ilgas stundas tam piemērotu mūziku. Tas izskaidro, kāpēc over-ear austiņas ir populāras  pofesionāļu un mūziķu vidū.

Nostirpināt austiņu skaņas īpašības var eksperimentējot ar dažādām to uzmavām un citām nelielām, bet nozīmīgām , modifikācijām. Austiņas, kas izgavaotas no velūra, kas ir pietiekami smags materiāls un līdzinās samtam, mēdz atbrīvot gaisa telpu austiņās un padarīt zamākas frekvences skaņu mazāk pamanāmu. Tomēr papildus gaiss arī neļauj ausīm svīst vasarā.

Pastirpināts bass

Ir vairāki veidi, kā ražotāji  un lietotāji var uzlabot basa līmeni un padarīt mūzikas skaņu spēcīgāku. Daži šo efektu panāk fiziski pārveidojot austiņas un pievienojot tām ventilācijas atveres, lai austiņas nodrošinātu dziļāku skaņu. Citi virsbūves pogas aizstaj ar veltnīšu vāciņu , lai iegūtu zemāku skaņu. Tomēr , visvienkāršākais veids, kā pielināt austiņu radīto basu daudzumu, ir izmantot ekvalaizeru viedtalrunī. Ja Jums pieder iPhone vai iPad, vienkārši pārejiet uz sakņas iestatījumiem un izvēlaties vienu no vairākiem iepriekš definētiem iestatījumiem. Apple paveica diezgan labu darbu, sniedzot lieotājam ievērojamus basa impulsus, kas neizkropļo citas frekvenču spektra daļas. Tiem, kas vēlas ņemt visu savās rokās, varam ieteikt  instalēt multimēdiju atskaņotāju, kas aprīkots ar vairāku  joslu ekvalaizeru. Tādā veidā varat tieši pielāgot indiviuālās joslas un pilnībā kontrolēt austiņu skaņas parakstu. Protams, varat arī meklēt austiņas, kas ražotas ar  basa impulsa funkcionalitāti.

Dizains

Nezināmu iesmelu dēļ, ražotāji,  sacenšas par savu austiņu oriģinalitāti un kreativiāti. Ja spilgtas krāsas un neparastas formas Jums ir tuvas, tad austiņu tirgus ir pārpildīts ar dažādām to variācijām. Citiem, kas izvēlas smalkāku pieeju dizainam, joprojām var atrast daudz lielisku risinājumu, taču to izvēle var būt nedaudz mazāka nekā iepriekš minētajām.

Komforts un konstrukcija

Nekad nenovērtējiet nepietiekami, cik svarīgs ir komforts, laikā kad klausaties mūziku. Austiņās, kas izraisa sāpes tikai pēc dažām stundām , visticamāk, beigās tiks noliktas malā. Ja Jūs nevarat personīgi izmēģināt austiņas klātienē pirms iegādajaties interneta veikalā, iepazīstaties ar citu lietotāju atsauksmēm internetā. Daudzi lietotāji stāsta par potenciālo diskomforu lietošanas laikā, kas iespējams būs aktuāls arī Jums. Austiņām jābūt konstruētām tā , lai visi tās materiāli precīzi atbilstu un neradītu rezonansi par tad,ja tiek palielināts atksaņotais skaļums.

 

Top 7 austiņu zīmoli

 

 

 

 

 

 

JVC

1927.gadā dibinātā kompānija JVC ir Japānas starptautiskā patērētāju un profesionālā elektronikas korporācija, kas atrodas Yokohama, Japānā.  Viņi ir atbildīgi par vairākiem pasaulē plaši pazīstamiem produktiem tirgū. Ieskaitot pārnēsājamu, ar baterijām darbināmu radio un iebūvētu TV, VHS formātu un virkni viedo ierakstītāju. JVC HA SZ2000 ir stilīgas austiņas , kas plašāk ir pazīstamas kā visspēcīgākās basu austiņas. To ražošanā izmanto 55 mm draiveru kombināciju ar 30 mm vienībām , lai radītu dzirdes pieredzi, ko var salīdzināt tikai ar skaļruniem , kas atrodas liela ranga koncertos ārtelpās.

 

 

 

 

Yamaha

Ispējams, Jūs esat pazīstami ar Yamaha , pateicoties viņu ražotajiem motocikliem. Taču uzņēmums ir pasaulē lielākais mūzikas instrumentu ražotājs, kā arī vadošais audio/video, ar datoriem saistītu preču, sporta preču , sadzīves tehnikas un rūpniecisko robotu ražotājs. Viņu visaugtāk novērtētās austiņas  ir Yamaha PRO 500. Par nedaudz vairāk kā 300 ASV dolāriem, jūs saņemsiet spēcīģu basu, kas nerada nekādus truacējumus par lielākā apjomā. Ir attaisnoti, ka šīs austiņas ir ieguvušas prestižas balvas.

 

 

 

 

 

 

 

Audio Technica                                                                                

Audio Technika tika dibināta 1962.gadā Shinjuku , Tokijā. Uzņēmums ir devis savu pirmo atzīmi audio aparatūras vēsturē ar savu AT-1 un AT-3 MM stereo fonu kasetēm. Tomēr lielākajai daļai skaļruņu, iespējams, būs zināma audio tehniskā informācija ATH-PRO700MK2 Professsional DJ. Tiem ir 53 mm draiveri, kas paredzēti tikai PRO700MK2 un pārdomāts dizains, kas nodrošina maskimālu komfortu iglsotšas izmantošanas laikā, padarot tās pieejamas ikdienas lietotājiem un profesonāļiem.

 

 

 

 

 

 

 

Beats

Kurš nezina Beats un to plašo austiņu dizaina klāstu ? Beats Solo 2.0 nodrošina ļoti patīkamu skaņu ar labi izstrādātu iesaiņojumu uzņēmuma pasniegšanas kultūru.

 

 

 

 

 

 

Philips

Philips Rich Bass Neckband ir lieliska izvēle ikvienam, kurš vēlas izbaudīt ļoti detalizētu un spēcīgu basu. Viņu vieglā konstrukcija padara tās ideāli piemērotas darbam. Philips ir iestrādājis savas basu pārsega atveres, kas nodrošina gaisa kustību, lai iegūtu labāku skaņu ar dziļu un bagātīgu basu. Tehnoloģijas tiešām rada brīnumus un šīs austiņas ir tam piemērs.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Beyerdynamic

Beyerdynamic ir nopelnījis vietu slavas zālē pateicoties Custom One Pro Plus. Šīs austiņas izceļas ar Sound Slider tehnoloģiju, kas ļauj lietotājam viegli pielāgot austiņu audio profilu atbilstoši viņu personīgajai gaumei vai mūzikai , kuru viņi klausās. Ar četriem dažādiem profiliem, var viegli paarīt skaņu vairāk analītisku  un pasitrpināt basu.

 

 

 

 

 

 

Sony

Tas būtu dīvaini, ja Sony nebūtu kādas spēcīgas ( basa ) austiņas. Sony XB1000. Kas padara šīs austiņas īpašas? Milzīgas draiveru vienības-  70 mm, kas spēj radīt īpaši izsmalcinātu basu un milzīgu skaņas apjomu. Tomēr, lai maksimāli izmantotu šūs austiņas, Jūs noteikti vēlēsieties iegūldīties labā austiņu pastiprinātājā.

 

Saistītie raksti:

Saistītie raksti:

Piegāde

Garantēta ātra piegāde visā Latvijā.

Garantijas

Atgriezīsim naudu, ja nebūsi apmierināts, vai neizpildīsim to, ko solījām.

Drošība

Droši norēķini un garantēta datu drošība veicot norēķinus.