LV RU

Blogs

Kafijas automātu veidi un ieteikumi, kā izvēlēties sev piemērotāko automātu

05/07/2017

Kafija – dažiem tas ir ikdienas rituāls, citiem tikai ātrs veids, kā gūt papildus enerģijas devu. Neatkarīgi no tā, vai esi kaislīgs kafijas mīļotājs vai tikai paretam iemalko šo gardo dzērienu, ir svarīgi to baudīt kvalitatīvu un garšīgu - tāpēc jāsāk ir ar pareiza kafijas automāta iegādi!

TEHNOfakts: Kafija iedarbojas visefektīgāk, ja to dzer laika posmā 9:30 līdz 11:30 rītā.

Kādi ir kafijas automātu veidi un ar ko tie atšķiras?

Kopumā piedāvājums ir ļoti plašs. Tu vari izvēleties starp automātiskajiem espresso automātiem, pusautomātiskie kafijas automātiem, kapsulu kafijas automātiem, kafijas spilventiņu automātiem un filtra automātiem. Taču ar ko tie atšķiras?

Filtra kafijas automāti

Ar šo kafijas automātu ir iespējams pagatavot klasisko filtra kafiju, ko mēs visi tautā labi pazīstam - šis aparāts noteikti katram kādreiz ir bijis mājās. Filtra kafijas pagatvošana ir pavisam vienkārša - ieber kafiju tai paradzētajā tvertnē, pievieno ūdeni, ieslēdz aparātu un gaidi savu kafiju. Vienkāršuma un cenas ziņā šis aparāts noteikti ierindojas saraksta pašā augšgalā. Vienīgais par ko tev ir jāparūpējs ir tas, lai mājās vienmēr ir malta kafija un kafijas filtri, ja tādi ir nepieciešami. 

Kafijas automāts Philips HD7459/20

51.59

Bosch TKA8631

69.78

Manuālie jeb radziņu pusautomāti

Kaut arī manuālie pusautomāti cenas ziņā ierindojas uzreiz aiz filtra automātiem, to kafijas pagatvošanas veids atšķiras un iespējas ir daudz plašākas. Vizbiežāk šie automāti ir aprīkoti ar speciālu uzgali, kurā ievieto maltu kafiju vai kafijas tableti, un tvaika uzgali, kas  ļauj uzputot pienu, lai pagatavotu ne tikai espresso vai melno kafiju, bet arī gardo Kapučino. Izdevumi uz šo kafijas aparātu ir tik vien, cik nopirkt lielveikalā savu iemīļoto melno kafiju un paciņu piena.

Philips Saeco Poemia HD8423/19

109.00

Kafijas spilventiņu automāti

Spilventiņu automātu galvenā priekšrocība ir to ertā lietošana. Ar to viss ir pavisam vienkārāši - ieliec kafijas spilventiņu automātā, nospied gatavošanas pogu un mazāk kā minūtes laikā tava kafija ir gatava. Kafijas spilventiņu cena ir ļoti saprātīga un tos iespējams iegādāties specializētajos kafijas veikalos. Viens spilventiņš ir derīgs vienai kafijas tasei.

Kapsulu kafijas automāti

Kapsulu kafijas automāti darbojas pēc tāda paša principa kā spilventiņu automāti - tikai šajā gadījumā spilventiņa vietā tiek izmantota kafijas kapsula. Lai ar šo automātu pagatavotu kafiju, kapusulu ievieto tai paredzētajā vietā un aizverot vāku, automāts kapsulā izdur caurumu un pagatavo kafiju. Kapsulas ir ļoti ērti lietot un tās īpaši noder cilvēkiem, kas vienmēr dzīvo steigā. Cenas ziņā tie ir ļoti līdzīgi spilventiņu automātiem, taču pašas kapsulas ir nedaudz dārgākas.

Kafijas automāts Krups Dolce Gusto KP1101

86.79

Kafijas automāts BELMOCA B-100

139.76

Automātiskiem espresso automāti

Šajos automātos kafijas pagatavošanas process ir pilnībā automatizēts. Nospiežot vienu pogu, aparāts pats samaļ kafijas pupiņas, uzsilda ūdeni, ielej dzērienu tasītē, bet kafijas biezumus uzkrāj atsevišķā tvertnē. Ar automātiskajiem kafijas automātiem ir iespējams pagatvot visu sākot no Espresso līdz Caffe Latte un Kapučīno tikai ar vienas pogas palidzību. Šo automātu sortiments un cenu diapazons ir ļoti plašs.

Philips HD7762/00

159.66

Bosch TE502206RW

566.28

TEHNOfakts: Visā pasaulē cilvēki izdzer aptuveni 2,25 miljardus kafijas tasīšu dienā.

Kas jāņem vērā, izvēloties kafijas automātu?

Pirms iegādājies kafijas automātu noteikti padomā:

  • kāda kafija tev vislabāk garšo
  • kādi ir tavas virtuves izmēri
  • cik daudz cilvēku automātu izmantos
  • cik bieži kafija tiks gatavota 

Šeit būtiski ir tas, vai tu vēlies dzert tikai melno kafiju (Espresso, Ristretto vai parasto melno kafiju) vai arī kafiju ar pienu (kapučīno, Latte Macchiato vai klasisko Caffe Latte). 
 
Ja priekšroku dod pirmajam variantam, tad tev piemērotākie būs tieši filtra kafijas,  kapsulu, spilventiņu vai automātiskie espresso automāti, kas ļaus ērti un vienkārši pagatavot melno kafiju. Taču, ja vēlies baudīt kafijas dzērienus ar pienu, tad izvēlies manuālo (radziņu) pusautomātu vai kādu no automātiskajiem espresso automātiem.
 
Vēl būtisks faktors pie automāta izvēles ir kafijas automāta jauda. Tā ietekmē kafijas aromātu un garšu un veido krēmīgas putiņas. Tāpēc izvēlies kafijas automātu ar aptuveni 15 bāru sūkņa spiedienu.

Meklē kafijas automātu? Šeit noteikti atradīsi daudz interesantus variantus - www.tehnoland.lv/lv/kafijas-automati. Lai labi garšo!

Saistītie raksti:

Saistītie raksti:

Piegāde

Garantēta ātra piegāde visā Latvijā.

Garantijas

Atgriezīsim naudu, ja nebūsi apmierināts, vai neizpildīsim to, ko solījām.

Drošība

Droši norēķini un garantēta datu drošība veicot norēķinus.