LV RU

Blogs

Savādāka sadzīves tehnika

19/01/2018

Jogurta aparāts

 

Tirgus šobrīd piedāvā dažādas jogurtu pagatavošanas ierīces un visas viņas strādās pēc viena darbības principa, no piena un ierauga tiek ražota baktērija, kas rezultātā ir pats jogurts. Process ir, salīdzinoši, vienkāršs, maisījums jāielej pagatavošanas ierīcē un jāseko, lai tā tiek sildīta konstantā temperatūrā no četrām līdz astoņām stundām. Galvenā atšķirība starp jogurta pagatošans ierīcēm ir to konfigurācijas iespējas. Visbiežāk tām ir četri, seši vai astoņi atseviški kausi, kas pielīdzināti veikalā sastopamajam jogurta iepakojuma izmēram. Svarīgi ir izvēlēties pareizu ieraugu, lai tas spēj pārvērst pienu jogurtā. Dažas bakterijas fermentējas ātrāk nekā citas. Dažas, strādā procesa sākumā. Jogurts, kas ātri ierūgst, visticamāk , sāļosies ar sūkalām ( ūdeni saturoša viela). Lēnāka fermentācija rada blīvu olbaltumvielu tīklu, kurā ietilpst sūkalas.

 


Jogurta recepte

  1. 1. Lai sāktu ielejiet 5 ½ glāzes piena kastrolī un sildiet uz vidējas temperatūras. Turpiniet sildīt pienu, līdz tas sāk putot gar pannas  malām, bet neļaujiet tam  vārīties. Kad piens uzsildīts, ļaujiet tam atdzist.

  2. 2.. Atdzesējiet pienu līdz tā temperatūra ir aptuveni 43 C grādus augsta. Kamēr piens atdziest, liekat aptuveni 170 gramus tīrkultūras ( ieraugs, der arī  bio-lakto jogruts,vai jebkurš jogurts bez garšām ) atsevišķā traukā.

  3. 3. Pakāpeniski apvieno karstu šķidrumu ar vēsāku, tas ir, sasildīto pienu ar tīrkultūru. Un maisa līdz masa kļūst gluda. Kad maisījumam ir pievienotas aptuveni 2  glāzes piena, ielieciet piena-ierauga masu atpakaļ uz pannas un maisa ar atlikušo pienu līdz tekstūra ir gluda.

  4. 4. Izmantojot kausiņu ielejiet piena-ierauga maisījumu jogurta pagatavošanas ierīces trauciņos. Svarīgi, ir noslaucīt  jebkurus pilienus no trauka maliņas. Novietojiet tos pagatovošanas ierīcē un uzlieciet vāku.

  5. 5. Izvēlaties nepeiciešamas programmu jogurta pagatovšanas ierīcē. Pilngraudu jogurts aizņems apmēram 7  stundas un 2% jogurts 9 stundas.

  6. 6. Kad jogurts ir beidzis inkubēt, izņemiet konteinerus no pagatvošanas ierīces, uzlieciet vāciņus un ievietojiet ledusskapī uz, aptuveni, trīs stundām, līdz tas ir pilnīgi atdzisis.  Jogurts var saglabāties līdz 10  dienām, ja tiek turēts atdzesētā vidē.

 

Sastāvdaļas:

  • 5 ½ glāzes piena
  • 170 g tīlkultūras / biolakto/ jogurts bez garšas

 


  1. Kēksu cepampanna

 

Šī cepampanna līdzinās mums jau sen pazīstamajam karsto sviestmaižu aparātam , tā darbības princips ir tāds pats. Saimneicei atliek vien uztaisīt mīklu un pildīt ar to pannas konteinerus. Par spīti tam, ka panna ir nosaukta kēksu vārdā, to var izmantot gatavojot arī citus alternatīvus izstrādājumus. Mēs sagatavojām vienkāršu recepti vaniļas keksu, jeb mafinu pagatovšanai.


Sastāvdaļas:

  • 4 glāzes miltu
  • 2 glāzes cukura
  • 3 ēd. karotes cepamā pulvera
  • 2 glāzes piena
  • 2 olas
  • 1 ēd. karote vaniļas ekstrakta, der arī vaniļascukurs
  • 8 ēd.karotes kausēta sviesta
  • Šķipsniņa sāls

Vaniļas mafinu jeb vaniļas kēksu recepte

1. Darbu uzsāk ar to, ka uzkarsē kēksu cepampannu kā norādīts ražotāja instrukcijā.

2. Sausās sastāvdaļas sajauc traukā – miltus, cukuru, cepamo pulveir, sāli , cukuru. Kārtīgi samaisa.

3. Atsevišķā traukā sajauc pārējās sastāvdaļas. Sakuļ pienu, olas , izkusētu sviestu un vaniļas ekstraktu. Esktraktu pievieno ,ja iepriekš neizmantoja vaniļas cukuru.

4. Abas masas sajauc un kārtīgi samaisa, lai veidojas vienmērīga konsistence.

5. Cepampannā leik kēksu formiņas un pilda tās ar gatavo mīklu.

6. Kad keksiņi gatavi izņem tos no cepampannas ar koka lapstiņu,neskrāpējot tās virsmu , vai izmanto komplektācijā dotos gatavošanas instrumntus .


Cukurvates pagatavošas ierīce

Cukurvate , saukta arī kokvilnas konfekte, ir vērpta cukura forma. Tā 100% sastāv no cukura un tiek papildinātā ar pārtikas krāsvielu . Visbiežāk mēs to sastopam festivālos, cirkā un bērnu pasākumos. Cukurvates svars ir aptuveni 30 g un, vairs nav jādodas uz gada tirgu, lai nogaršotu bērnības garšu, tagad, savu mājas sadzīves tehnikas artilēriju var papildināt cukurvates pagavošanas ierīci.

 

 


Cukurvates recepte

 

  1. Recepte ir ļoti vienkārša, ja ir cukurvates pagatavošanas ierīce, ir jāieber cukurs tam paredzētajā konteinerī un ar rotējošām roku kustībām jāveido cukurvates formu. Ja klāt nepievienot pārtikas krasvielu, cukurvate būs batltā krāsā. Veikalā ir nopērkams jau krāsains cukurs, kas paredzēts šādu aparātu lietošanai.

    Sastāvdaļas:

  • Cukurs
  • Pārtikas krāsviela

 

 


 

Pastas pagatavošanas ierīce

Pateicoties pastas pagavošanas ierīcēm, process tiek atvieglots un aizņem ļoti maz laika. Ar šādas ierīces iegūšanu savā īpašumā, var kontrolēt visas pastas sastāvdaļas, papildināt tās ar svaigām, barojošām, piemēram, olām, spinātiem un burkāniem.

 


Sastāvdaļas:

  • 300 g miltu
  • 3 olas
  • 1 ēd.karote piena
  • 1 ēd.karote olīveļļas
  • Šķipsniņa sāls

Pastas recepte

  1.  

  2. 1. Bļodā sajauc miltus, olu, pienu, olīveļļu, sāli un garšas pastiprinātāju. Sastāvdaļas  pievieno vienmērīgi un visu maisa līdz veidojas vienmērīga masa. Mīkla jāpielīdzina bumbas formai.

  3. 2. Kad mīkla ir gatava sadala to 4 daļās viedojot bumbas formas. 3 no tām ietin pārtikas plēvē un noliek malā.

  4. 3. Miklu saplacina vai izrullē planā kārtā un liek pastas pagavošanas ierīcē izmantojos saplacināšanas uzgaļus. Loksne jālaiž cauri līdz pat 7 reizēm, līdz mīkla kļuvusi gluda un elastīga.

  5. 4. Saloka mīklas loksni un atjārto proceus vēl līdz 4 reizēm , ja nepieciešams, un liek nostāvēties aptuveni 10 minūtes.

  6. 5. Izvēlaties vēlamo makaronu formu no pagavošanas ierīcē piedāvātajām un nostāvējušos mīklu liekat aparātā. Atkārtojiet šo preocesu ar visu atlikušo mīklu.

  7. 6. Kad vēlamās forma sir iegūtas , makaroni jeb pasta ir jāižāvē, izkarinot to. Žāvēšanas process var aizņemt līdz 3 stundām. Gatavu pastu  jāuzglaba sausā vidē, hermētiska traukā līdz 4 dienām.


 

 

Saistītie raksti:

Saistītie raksti:

Piegāde

Garantēta ātra piegāde visā Latvijā.

Garantijas

Atgriezīsim naudu, ja nebūsi apmierināts, vai neizpildīsim to, ko solījām.

Drošība

Droši norēķini un garantēta datu drošība veicot norēķinus.