LV RU

Blogs

Kā izvēlēties atbilstošu velosipēdu?

29/06/2017

 

 

Pavasaris ir viens no visskaistākajiem gadalaikiem, un kādēļ šo skaisto laiku pavadīt mājās, ja tā vietā var lieliski izbaudīt laiku pie dabas.Paķert draugus, riteni un dodies tālāk no pilsētas drūzmas. Vai tas nav lielisks veids kā atpūsties siltā laikā? Iegādājoties velosipēdu, pirmkārt, ir jāizvēlās velosipēda veids (kalnu, pilsētas, šosejas, tūrisma, bērnu u.t.t.), ņemot vērā to, pa kādiem ceļiem plāno braukt un kādam nolūkam to izmantosi: - Ja vēlies braukt pa kalnainām vietām un bezceļiem, un gūt no braukšanas asākas izjūtas, tad izvēlies kalnu velosipēdu - Ja vēlies braukt pa taisniem, gludiem ceļiem lielā ātrumā – tad noskaties kādu no šosejas riteņiem - Bet ja Tu labprāt braukā lēnām, nekur nesteidzoties pa pilsētu, tad vispiemērotākais būs pilsētas velosipēds. Otrkārt, ir svarīgi iegādāties velosipēdu atbilstoši savam dzimumam, augumam un vecumam. Tāpēc velosipēda iegādes laikā kārtīgi izpēti rāmja izmērus, jo no tā būs atkarīgs, vai braukšana ar to būs maksimāli ērta.

 

Tūrisma velosipēds
 


Tūrisma velosipēds ir piemērots velotūrismam un gariem izbraucieniem. Šie velosipēdi ir ērti, izturīgi, viegli un ar plašu pārnesumu skaitu. Velosipēda konstrukcija ļauj piestiprināt arī papildus ceļa somu, bagažnieku un lukturus, taču lielākoties šis aprīkojums jau sākotnēji ir nodrošināts. Velosipēda rāmis ir līdzīgs pilsētas velosipēdam un tas daudz stabilāks par šosejnieku. Un, lai ar to būtu vēl ērtāk braukt, riteņa priekšējās dakšas bieži vien ir aprīkotas ar amortizatoriem.

 

Šosejas velosipēds
 


Šosejas velosipēdi ir paredzēti braukšanai lielā ātrumā pa kvalitatīviem asfalta ceļiem. No citiem velosipēdiem tie atšķiras ar īpašas formas stūri, kas ļauj mainīt tās satveršanu. Braucot ar šosejas velosipēdu, raksturīga ir zema izstiepta sēdēšana tajā, kas uzlabo aerodinamiku. Šī velosipēda konstrukcija izceļas ar cietu, bet tajā pašā laikā vieglu rāmi, kā arī šaurām riepām ar augstu spiedienu, kas ir speciāli veidotas, lai varētu braukt tālu un ātri.

 

PILSĒTAS VELOSIPĒDs
 


Pilsētas velosipēdi ir populāri visā pasaulē, un ar tiem ir ērti braukt kā ikdienišķā apģērbā, tā dažādos laika apstākļos. Velosipēda konstrukcija ir veidota, balstoties uz komfortu un praktiskumu, nevis ātrumu un efektivitāti - tādēļ tā ir vienkārša un piemērota pilsētas satiksmei.

Stūre pilsētas velosipēdiem ir augsta un regulējama, tāpat arī sēdeklis ir liels un mīksts. Šie velosipēdi parasti ir aprīkoti ar nelielu pārnesumu skaitu vai to var arī vispār nebūt. Rāmis pilsētas velosipēdiem atšķiras ar savas augšējas trubas izliekumu. Tas ir daudz zemāks un kāpt uz tā ikdienišķā apģērbā ir daudz ērtāk.

 

KALNU VELOSIPĒDs
 


Ātruma pārslēdzēji un bremzes kalnu velosipēdiem vienmēr ir novietotas uz stūres, kas garantē drošu braukšanu. Ar kalnu velosipēdu braukt ir patiešām ērti un komfortabli - arī tad, ja ceļš ir bedrains. Kalnu velosipēdi ir piemēroti braukšanai pa bezceļiem. No šosejas, tūrisma un pilsētas velosipēda to atšķir īpaša konstrukcija. Pats raksturīgākais kalnu velosipēdiem ir rūdīts trapecveida rāmis, biezas riepas ar izliektiem protektoriem un stabili riteņi

 

Saistītie raksti:

Saistītie raksti:

Piegāde

Garantēta ātra piegāde visā Latvijā.

Garantijas

Atgriezīsim naudu, ja nebūsi apmierināts, vai neizpildīsim to, ko solījām.

Drošība

Droši norēķini un garantēta datu drošība veicot norēķinus.