LV RU

Blogs

Kāpēc iegādāties sulu spiedi? 

06/07/2017

 

Mūsu ikdienas nemitīgajā skrējienā svaigi spiesta sula var kļūt par iemeslu uz mirkli apstāties, atvilkt elpu un uzņemt enerģiju atlikušajai dienas daļai. Augļu un dārzeņu sulas ir ne tikai svaigas un garšīgas, bet arī ārkārtīgi veselīgas un spēcinošas. Tieši tādēļ sulu spiede ir vērtīgs ieguldījums ģimenes veselībā.

3 iemesli, kāpēc uzturā ir jālieto svaigi spiesta sula

Augļu un dārzeņu sulas ir lielisks papildinājums tavam ikdienas uzturam. Īpaši, ja tās tiek pasniegtas svaigas, tikko izspiestas, nepievienojot papildu saldinātājus un konservantus.
 
Vai zināji, ka pat 1 svaigas sulas glāze dienā tavā ķermenī dara brīnumu lietas?

  • Rīta agrumā tā pamodina labāk nekā kafija - tā enerģizē gan ķermeni, gan prātu.
  • Augļos un dārzeņos esošie vitamīni stiprina tavu imunitāti un dod spēku.
  • Dažādie enzīmi un uzturvielas palīdz ķermeņa procesos, piemēram, piegādā skābekli šūnām, kā arī izvada kaitīgās vielas ārā no organisma. 

Kas jāņem vērā, iegādājoties sulu spiedi?

Sulu spiede ir ilgtermiņa pirkums tavai virtuvei, tādēļ pirms iegādes pārdomā, cik bieži un kāda veida sulām tu to izmantosi. Galvenokārt, sulas spiedes tiek iedalītas 3 grupās - citrusaugļu, centrbēdzes un vārpsta tipa jeb zemo apgriezienu sulas spiedēs. 
 
Vislētākā un vienkāršākā, protams, ir klasiskā citrusaugļu sulu spiede. Taču jāņem vērā, ka ar to būs iespējams izspies tikai citrusa augļu sulu. Ja vēlies baudīt citu augļu un dārzeņu sulas, tev jālūko pēc centrebēdzes vai vārpsta sulu spiedes. Cenas un fukcionalitātes ziņā to modeļi ir ļoti dažādi.

1. Sulas uzturvērtība un spiešanas efektivitāte

Centrbēdzes sulu spiede augļus sagriež ar asmeņiem. Tā spēj tikt galā ne tikai ar mīkstiem augļiem, bet arī ar cietākiem dārzeņiem. Diemžēl centrbēdzes sulu spiedes asmeņi, darbības laikā rada karstumu un liela daļa sulas paliek mīkstumos, kas attiecīgi samazina sulas un sulā esošo uzturvielu daudzumu
 
Savukārt, vārpsta tipa sulu spiede darbojas ar zemākiem apgriezieniem, līdzīgi kā gaļas mašīna. Tā spēj saražot sulu ne tikai no augļiem un dārzeņiem, bet arī no ogām, sēklām un zaļumiem. Vārpsta tipa sulu spiedi mēdz dēvēt arī par aukstās spiešanas sulas spiedi, jo, spiežot sulu, visi vitamīni un uzturvielas tiek saglabāti.

Bosch MES3500

138.37

Tefal ZC255

128.76

2. Darbības ātrums un trokšņa līmenis

Vārpsta tipa sulu spiede ir daudz lēnāka par centrbēdzes, taču tā ir arī ievērojami klusāka. Šis faktors ir ļoti svarīgs, ja plāno spiest sulu no rītiem, kad mājinieki varētu vēl gulēt.

3. Cik vienkārša ir sulu spiedes tīrīšana

Citrusaugļu un vārpsta tipa sulu spiedei ir mazāks kustīgo daļu skaits nekā centrbēdzes sulu spiedei, tāpēc to tīrīšana ir vienkāršāka. Atsevišķas sulu spiedes detaļas ir iespējams mazgāt arī traku mašīnā, taču šie faktori ir jānoskaidro pirms preces iegādes.

4. Sulu spiedes jauda un daudzpusība

Atceries, ka jāapskata ir arī suluspiedes jauda un daudzpusība - citrusaugļu suluspiedes būs piemērotas tikai konkrētiem augļiem. Ja vēlies spiest sulas arī no cietiem augļiem un dārzeņiem un izmantot dažās suluspiedēs pieejamo riekstu sviesta veidošanu, tad izvēlies sulu spiedi ar lielāku jaudu.

Sana EUJ-808R

471.16

Sulu spiede Bosch MCP3500

16.60

Sulu spiede Philips HR1832/02

64.84

Sulu spiede var kļūt par Tavas virtuves vērtīgāko ierīci. Tāpēc pirms tās iegādes uzmanīgi izpētīt tās iespējas un tehniskos parametrus.
 
Pie mums, interneta veikalā Tehnoland.lv, tu atradīsi dažāda veida suluspiedes, kas atšķiras gan funkciju daudzveidībā, tilpumā un jaudā, gan cenā. Katrai sulu spiedei ir pieejams detalizēts specifikācijas apraksts, kurā ir izlasāma visa informācija, kas Tev var būt noderīga. Ienāc un apskati - www.tehnoland.lv/lv/sulu-spiedes!

 

Saistītie raksti:

Saistītie raksti:

Piegāde

Garantēta ātra piegāde visā Latvijā.

Garantijas

Atgriezīsim naudu, ja nebūsi apmierināts, vai neizpildīsim to, ko solījām.

Drošība

Droši norēķini un garantēta datu drošība veicot norēķinus.