LV RU

Blogs

Populārākie velosipēdu veidi un to atšķirības

17/06/2017

Aizbēgt no pilsētas steigas un drūzmas, baudot vasaras sauli un gleznainās lauku ainavas, vai gluži pretēji – traukties pa pilsētas ielām, lai paspētu uz brīvadbas pasākumu. Iespējas ir ļoti plašas. Velosipēds ir lieliska alternatīva automobilim un dabai draudzīgs risinājums, ja jāmēro īsas distances, piemēram - no mājām uz darbu un atpakaļ. Kā izvēlēties sev piemērotu velosipēdu?

1. Pilsētas velosipēds - labs partneris pilsētas vidē

Pilsētas velosipēdi ir ļoti praktiski un ērti riteņi, kas ražoti tieši pilsētvidei. Neatkarīgi no tā, vai brauksi pa bruģi, asfaltu, šoseju vai līdzenu zemes ceļu, pārvietošanās ar šo velosipēdu vienmēr būs ērta un raisīs patīkamas emocijas.
 
No citiem velosipēdiem tie atšķiras ar to, ka:

  • tiem ir plats, mīksts un ērts sēdeklis
  • braucot nav nepieciešams saliekties uz priekšu 
  • tie ir praktiskāki, jo stūre ir plaša un pie tās ir iespējams piestiprināt grozu un aizmugurē ir pietiekam daudz vieta, lai uzliktu bagāžnieku
  • šie velosipēdi nesot nav tik parocīgi un svara ziņā var būt smagāki par šosejas un kalnu velosipēdiem - būs grūtāk tos uznest uz dauddzīvokļu nama pēdējo stāvu.

 Ja pilsētas velosipēdi tiek izmantoti, lai pārvietotos pa kalnainiem zemes ceļiem, tos būs grūtāk vadīt, bet tas nebūs neiespējami.

2. Kalnu velosipēdi – universāls risinājums cilvēkiem kustībā

Ja tev patīk ātrums un asas izjūtas, bet tajā pašā laikā tu augstu vērtē drošību, kalnu velosipēdi būs lielisks risinājums. Ar tiem tu varēsi gan nobraukt no Gaiziņkalna, gan attīstīt ātrumu, braucot pa šoseju. Kalnu velosipēdi ir lieliska izvēle, ja plāno pārvietoties pa līdzenu vai kalnainu apvidu.
 
No citiem velosipēdiem tie atšķiras ar to, ka:

  • tiem ir masīvas un platas riepas
  • ir uzstādīta amortizāciju abiem vai vienam ritenim
  • tiem ir ergonomisks sēdekls ar īpašu amortizācijas sistēmu maksimālam komfortam
  • Velosipēdam ir vairāki ātrumiem, lai braukšana būtu ērta jebkuros apstākļos.

3. Šosejas velosipēdi - sportiska dzīvesveida cienītajiem

Šie velosipēdi ir paredzēti braukšanai lielā ātrumā pa kvalitatīviem asfalta ceļiem - ar šo velosipēdu ir ieteicams izvairīties no nelīdzenām zemes takām. Šie velosipēdiem pilsētas vidē ir ārkārtīgi ērti pilsētas videi. Pārvietoties no punka A uz punktu B var patiešām ātri.  Šosejas velosipēda riepas ir speciāli veidotas, lai varētu braukt tālu un ātri. Ja gadījumā ir vēlme no Rīgas doties uz kādu tuvāku pilsētu ar riteni, tad šosejnieks būs labākais velo risinājums.
 
No citiem velosipēdiem tie atšķiras ar to, ka:

  • tiem ir izteikti šauras riepas ar augstu spiedienu
  • braucot ir raksturīga zema, izstiepta sēdēšana, kas uzlabo aerodinamiku
  • velosipēda stūre ir īpašas formas (drop bars), kas ļauj mainīt tās satveršanu
  • tā konstrukcija izceļas ar cietu, bet tajā pašā laikā vieglu rāmi

4. Tūrisma veolsipēdi - gariem izbraucieniem apkārt Latvijai

Tūrisma velosipēds ir ideāli piemērots velotūrismam un gariem izbraucieniem. Šie velosipēdi ir ērti, izturīgi, viegli un ar plašu pārnesumu skaitu. Velosipēda konstrukcija ļauj piestiprināt arī papildus ceļa somu, bagāžnieku un lukturus. Taču lielākoties šis aprīkojums jau sākotnēji ir nodrošināts. Tūrisma velosipēda rāmis ir līdzīgs pilsētas velosipēdam un ir daudz stabilāks par šosejnieku.
 
No citiem velosipēdiem tie atšķiras ar to, ka:

  • tā konstrukcija nodrošina ļoti komfortablu braukšanu
  • ar tiem ir iespējams pārvadāt maksimāli daudz bāgāžas
  • riteņa priekšējās dakšas bieži vien ir aprīkotas ar amortizatoriem

 Nodrošini sev un ģimenei krāsainu un piedzīvojumiem bagātu vasaru! Tehnoland.lv tu atradīsi vairāk nekā 900 velosipēdus bērniem, sievietēm un vīriešiem. Ieskaties, salīdzini izvēlētos modeļus un izbaudi laiku sportiskās aktivitātēs pilsētvidē vai pie dabas - www.tehnoland.lv/lv/velosipedi!
 

Saistītie raksti:

Saistītie raksti:

Piegāde

Garantēta ātra piegāde visā Latvijā.

Garantijas

Atgriezīsim naudu, ja nebūsi apmierināts, vai neizpildīsim to, ko solījām.

Drošība

Droši norēķini un garantēta datu drošība veicot norēķinus.